torstai 26. joulukuuta 2013

Grillattua possua kiinalaisittain

Naapurin rakkaudella kasvatettu rypsipossu ei päätynyt tänä vuonna kinkuksi meidän joulupöytään, vaan tapaninpäivään kiinalaisittain. Sillä Sipuli oli testannut tämän Kauppalehti Optiossa olleen ohjeen jo ennen joulua. Aterian jälkeen en voi kuin yhtyä kehuihin, hyvää oli!

Tomi Björckin ja Serko Rantasen ohjeessa tämän kiinalaisen possun kaverina oli paahdettua paksoi-kaalia. Paksoita ei löydy meidän lähikaupasta, joten korvasin paksoi-kaalin kiinankaalilla. Lisäke oli tarkoitus terästää Sriracha-chilikastikkeella, mutta meillä makuaistit ei ole (vielä) tottunut ihan niin tujuun makuun ja sriracha jäi tällä kertaa pois. Toisessa kattauksessa possu (Char siew) sai kaverikseen keitetyt perunat. Se olikin oikein sopiva ja lapsiystävällinen vaihtoehto.






GRILLATTUA POSSUA KIINALAISITTAIN

1,5 kg possun kassleria (muukin osa käy, mutta tarkista kypsennysaika)
1,5 dl Hoisin-kastiketta
1 dl tummaa luumutahnaa
1 dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
8 kokonaista luumua

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita Hoisin-kastike, luumutahna, hunaja, soija ja valkoviini sekä mausteet hyvin keskenään. Leikkaa possu pitkittäin kahtia ja pyörittele palat kunnolla marinadissa. Sulje liha marinadin kanssa kahteen pussiin ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi (tai yön yli).

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut possun ja marinadin kera uunivuokaan. Kypsennä 140 asteissessa uunissa vähintään kaksi tuntia. Leikkaa liha siivuiksi tai paloiksi ja sekoita pohjalla ollut marinadi vielä lihan päälle paksuksi glaseeraukseksi.


PAAHDETTUA PAKSOITA

1 pala inkivääriä
1 punainen chili
4 paksoi-kaalia (käytin kiinankaalia)
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
2 rkl soijaa
(1 rkl Sriracha-chilikastiketta)
4 rkl vettä

Pilko inkivääri ja chili. Halkaise paksoit puoliksi. Paahda öljyssä kuumalla pannulla paksoita, inkivääriä ja chiliä. Lisää sokeria, soijaa, (Sriracha) ja lopuksi vesi. Höyrytä hetki. Sekoita hyvin ja tarjoa possun kanssa.





4 kommenttia:

  1. J te olette saaneet kivamman kuvankin! Oli kyllä hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älähän nyt :) Mutta hyvää oli kyllä!

      Poista
  2. Teidän molempien kehujen jälkeen tätä on ihan pakko testata. Ainakin heti, kun tekee seuraavan kerran mieli possua ;-)

    VastaaPoista