maanantai 16. joulukuuta 2013

Luomuviikon lammaspata

Näin joulun alla Blogiringin ruokablogeissa vietetään Luomuviikkoa. Luomuviikon mahdollistaa Emiliana Natura, joka on chileläinen luomuviini. Vuonna 1986 perustettu Emiliana viinitalo siirtyi kokonaan luomutuotantoon jo 90-luvun lopussa. Valikoimaan kuuluu viinien lisäksi myös hunajaa ja oliiviöljyä.






Luomuviini Emiliana Natura Chardonnay ei ole läpikäynyt tammikypsytystä, joten siitä puuttuu Chardonnay-viineille tyypilliset ominaisuudet voimaisuus ja vaniljaisuus. Kyseessä on kuiva, hapokas ja hennon mausteinen luomuvalkoviini. Natura Chardonnay on puhtaan ja raikkaan makunsa takia hyvin monipuolinen viini. Se sopii hyvin sellaisenaan nautittavaksi, ruokaviiniksi ja ruoanlaittoon.  

Emiliana Natura Chardonnay ja hiljalleen lähestyvä talvi inspiroivat minua pataruoan pariin. Mausteinen lammaspata sopii mainosti viileneviin talvipäiviin.






LAMMASPATA 6-8 annosta

noin 800 g lampaan patalihaa
3 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl Emiliana Natura luomuviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
3 laakerinlehteä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
kanelitanko
suolaa

Leikkaa liha paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Valkosipulinkynnet voi lisätä pataan kokonaisina.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja ruskista lihat useammassa erässä. Siirrä ruskistunut erä pataan. Lisää kasvikset. Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyre, valkoviini, punaviinietikka ja mausteet.

Peitä pata kannella ja nosta 175 asteiseen uuniin. Anna hautua pari tuntia. Lisää pataan tarvittaessa vettä.

Tarjoa lammaspadan kanssa perunamuusia ja murennettua fetajuustoa. Lampaan sijasta voit kokeilla myös naudanlihaa.






Käy katsomassa myös muut teemaviikon luomukuvat ja äänestä suosikkiasi. Äänestäjien kesken arvotaan luomutuotekori inspired by Emiliana.



                                                                 Yhteistyössä Emiliana Natura

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Lammaspadan sävy on melko jouluinen, mutta harmittavasti ulkona ei ole samaa jouluista tunnelmaa...

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen ohje, todella kivoja ja erilaisia ideoita kaikilla ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On kyllä taas paljon ihania ja erilaisia ideoita! :)

      Poista
  3. Nam, kuullostaa todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista