sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Uudenvuoden herkkuhodari






Joko uudenvuodenaaton syömiset on päätetty? Omin käsin hunajamarinoidut broilerinfileet ja kimchi-coleslaw sopivat mainiosti hodarisämpylän väliin nakkimakkaran sijaan.

Ohjeen hyviin hodarisämpylöihin löydät täältä. Kiitos Jonna! Ohjeesta tulee helposti 9-10 Hot dog-sämpylää.






Hot dog, hunajamarinoitu broilerinfilee ja kimchi-coleslaw
6-8 hengelle

500-600 g broilerin maustamattomia rintafileitä

marinadi:
1½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 tl seesamiöljyä
1 dl vaaleaa soijaa
3 rkl hunajaa
1½ tl valkosipulia raastettuna
1 rkl chilikastiketta (sriracha)

kimchi-coleslaw:
1 kiinankaali suikaloituna
2 dl punakaalia suikaloituna
pala purjoa siivutettuna
1 porkkana
2 rkl vaaleaa soijaa
1 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
½ tl cayennepippuria
1 tl chilijauhetta
2 dl ranskankermaa

8-10 hot dog-sämpylää
tuoretta korianteria

Valmista marinadi jo edellisenä päivänä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan. Laita marinadi ja fileet pussiin (mielellään kaksi pussia päällekkäin) ja nosta jääkaappiin marinoitumaan.

Seuraavana päivänä: Suikaloi kiinankaali, punakaali, purjo ja porkkana. Sekoita kulhossa soija, sokeri, seesamiöljy, riisiviinietikka, cayennepippuri ja chilijauhe. Lisää vihannessuikaleet mausteiden sekaan ja sekoita hyvin.  Anna maustua sen aikaa kun broilerifileet lämpenevät huoneenlämmössä.

Purista kaalisalaatista ylimääräinen neste käsin ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Paista broilerinfileet kypsiksi. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa joukkoon myös marinointiliemi ja jatka kypsentämistä vielä hetki.

Tarjoa hunajamarinoidut broilerinfileet ja kimchi-coleslaw hot dog-sämpylöiden ja tuoreen korianterin kera.

14 kommenttia:

  1. Vou hodarit vois kyl olla kova setti uudeksi vuodeksi! Näyttää pirullisen hyvältä! Hyvää uutta vuotta 2014! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne! :)

      Poista
  2. Olet ihan trendien ytimessä - luin nimittäin juuri, että hodarit ovat edelleen se juttu. Parhaimmillaan yhdistettynä shampanjaan kuulema ;-)

    Nuo sämpylät ovat kyllä ihan pettämättömiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! Minä joka tavallisesti tutustun hitteihin parin vuoden viiveellä :)

      Poista
  3. Jostain syystä pidän enemmän pitkulaisista kuin pyöreistä sämpylöistä. Ja sitä myöden enemmän hodareista kuin hampurilaisista, vaikka täytteet olisivatkin samat. Nämä täytteet näyttävät ihan mielettömiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Hodarit on jotenkin helpompi nautiskella :) Ne ei leviä joka suuntaan niin kuin hampurilaiset...

      Poista
  4. Rakastan hodareita! Rakkaus hodareihin syntyi joitain vuosia sitten Nakkimuonituksen ansiosta. Niillä oli ihana hodarikiska Eerikinkadulla joitain vuosia sitten ja lauantaihodarit oli aina mitä mielenkiintoisimmilla täytteillä höystetty.
    ...en vaan ikinä jaksa tehdä hodareihin itse sämpylöitä, vaikka ei kuullemma ole kovinkaan suuri vaiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile :) Se ei tosiaan ole suuri vaiva. Ja lupaan, että lopputulos palkitsee!

      Poista
  5. Meilläkin tehtiin juuri näitä sämpylöitä uuden vuoden hodareihin, ja olivat erinomaisia. Meillä täytteet vain olivat perinteisiä tällä kertaa, mutta ehkä jo seuraavalla hodarikerralla mennään tällä sinun ohjeistuksella. Peräti herkulliselta näyttävät!

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo sämpylät on kyllä hyviä ja helppoja! Kyllä meilläkin syötiin perinteistä nakkisämpylää kun leipiä jäi ylitse :)

      Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  6. Tuo kimchi on ollut kokeilulistalla, näyttää oikein hyvältä!

    Maukasta Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä versiosta oli helppo aloittaa :) Aidon kimchin valmistaminen vaikuttaa jotenkin työläältä. Vaikka löysin kyllä sellaisen ohjeen mitä meinaan testata lähiaikoina. Koti ja keittiö -lehti tiesi kertoa, että korealainen ruoka on tänä vuonna nosteessa. Jo sen takia sitä aitoa kimchiä täytynee kokeilla :)

      Hyvää ja maukasta uutta vuotta!

      Poista
  7. Kerrankin hodari josta minäkin varmasti tykkäisin! :) Pitääkin kokeilla kun ei se perinteinen versio oikein iske.

    VastaaPoista