torstai 26. syyskuuta 2013

Savulohitasku ja karamellisoidut kirsikkatomaatit

Blogi on elänyt hiljaiseloa viime aikoina. Mutta jospa tämä tästä vähän virkistyisi syksyn myötä. Ilmat viilenivät kertaheitolla, joten taas on aika kaivaa padat kaapista ja laittaa herkulliset pataruuat porisemaan.

Mutta asiaan. Cono Sur järjesti pohjoismaisille bloggaajille reseptikilpailun, jonka voittaja matkustaa ystävänsä kanssa Chileen tutustumaan Cono Surin viinitilaan. Tehtävänä oli valmistaa alkuruoka, pääruoka tai suolainen leivos Cono Sur viinin kanssa nautittavaksi. Kilpailun isäntänä toimii Michael Björklund, joten en voinut olla osallistumatta.

Mutkien ja kokeilujen kautta päädyin tähän savulohitaskuun. Tässä leivoksessa savulohi ja sulatejuusto tuovat sopivaa suolaisuutta ja karamellisoidut kirsikkatomaatit mukavaa makeutta kokonaisuuteen. Savulohitaskun kanssa nautittavaksi sopii mainiosti pirteän hedelmäinen Cono Sur Bicicleta Riesling. Olen tyytyväinen lopputulokseen, joka maistuu vielä päivän pari myöhemminkin uunissa lämmitettynä. Ja tätä herkkua saa käydä äänestämässä kilk.






SAVULOHITASKUT KARAMELLITOMAATEILLA

500g voitaikinaa (esikaulittu ja laskostettu)
200g mautamatonta tuorejuustoa
100g sulatejuustoa
150-200g kylmäsavustettua (kirjo)lohta (viipaloituna)
ruohosipulia
timjamia
250g kirsikkatomaatteja
1 rkl voita
2 rkl sokeria
valkosipulin kynsi

Valmista ensin karamellitomaatit. Sulata sokeri pannulla, lisää voi ja halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää joukkoon valkosipulin kynsi ja timjamioksa. Keitä (5-10 min) kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Kauli sulanut voitaikina noin 30x40cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle tuorejuusto johon on sekoitettu sulatejuusto. Lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet, osa karamellitomaateista, ruohosipulia ja viimeistele timjamilla.

Kääntele täytetty levy kasaan. Käännä (pitkäsivu) kolmannes levystä keskelle. Käännä avonainen kolmannes päällimmäiseksi. Leikkaa paketti 10-12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle aukinainen puoli ylös(- ja alas)päin. Levitä leivos aukinaiseksi ja voitele kananmunalla.

Paista leivoksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Lisää valmiiden leivosten päälle karamellitomaatteja ja tuoretta timjamia. Nauti Cono Sur Bicicleta Riesling viinin kera.