torstai 6. helmikuuta 2014

Haukipihvit

Tähän aikaan vuodesta kannattaa tarkkailla kaupan kalatiskiä. Siellä saattaa odottaa varsinainen juhla-ateria. Madesesonki on nyt parhaimmillaan, mutta myös haukea ja kuhaa on hyvin saatavilla.

Saatiin vihdoinkin tuoretta kalaa Näsijärvestä. Verkkoon oli uiskennellut melkoinen hauki. Eikä kyseessä ole mikään kalavale, vaikka todistusaineisto on hieman heikko. Kala jäi punnitsematta, mutta pituutta se oli kasvanut hienot 80 senttiä.

Näiden haukipihvien annos on suuri, mutta sen voi huoletta puolittaa jos siltä tuntuu. Toki valmiit pihvit voi myös pakastaa.


HAUKIPIHVIT 6-8:lle

1 kg haukifileetä (suurimmat ruodot poistettuna)
4 kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna)
4 dl kuohukermaa
2-3 tl suolaa
1 tl valkopippuria jauhettuna
½ sitruuna puristettuna
runsaasti tillisilppua

Valmista kalapihvit jääkaappikylmistä aineksista.

Poista haukifileistä ainakin suurimmat ruodot. Jauha fileet lihamyllyn avulla. Lihamylly ei ole välttämätön, mutta hauen kanssa se on kelpo apuväline, koska se silppuaa viimeisetkin ruodot. Jos et omista lihamyllyä, pyydä kalakauppiasta jauhamaan kala.

Sekoita haukimassan joukkoon keltuaiset, kerma, suola, valkopippuri ja sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto ja tillisilppu haukimassan joukkoon. Valmiin haukimassan voi siirtää jääkaappiin maustumaan.

Nosta kahden ruokalusikan avulla kekoja pannulle ja paista pihvit voissa molemmin puolin kypsiksi. Pihvit voi loppukypsentää uunissa.

Lisää valmiiden haukipihvien päälle punasipulia, ruohosipulia ja kapriksia. Suosin kalapullien ja -pihvien kanssa sitruuna-voikastiketta ja keitettyjä perunoita tai perunamuusia.


4 kommenttia:

 1. Kauniita pihvejä! Ahti on ollut antelias siellä puolen järveä! Kuhat ja muut täällä päässä katosivat jonnekin syvänteisiin matalapaineen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on vaihtelevaa täällä tuo saaliin määrä. Varsinkin mateet tuntuu olevan kiven alla.

   Poista
 2. Ihanat pihvit, hauki on parasta. Viimeksi eilen tein haukipiffejä ja niistä burgereita. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauki on kyllä todella hyvä kala! Burgereita, NAM!

   Poista