torstai 13. helmikuuta 2014

Helppo lemon curd eli sitruunatahna






Aurinko pilkahti tänään pilvien takaa. Kauaa siitä ei saanut nauttia ennen kuin se taas katosi. Mutta tuo vähäinenkin kirkkaus oli oikein tervetullutta. Sitrushedelmät löytää tiensä ostoskoriini silloin kun auringonpaiste lisääntyy.

Sitruunatahna on kaikessa ihanuudessaan sellainen herkku mitä tulee tehtyä maksimissaan kerran vuodessa. Perinteisesti valmistettu lemon curd on melko työläs eikä se onnistu minulta läheskään aina. Usein se menee liian paksuksi. Tällä kertaa valmistin tahnan mikrossa. Niin helppoa ja hyvää!






LEMON CURD MIKROSSA (valmista tahnaa noin 3 dl)

1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1½ dl sitruunamehua siivilöitynä (koosta riippuen 3-4 sitruunaa)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
50 g voita sulatettuna

Sitruunatahnan valmistukseen tarvitset mikron lisäksi mikron kestävän kulhon ja vispilän.

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon siruunamehu, kuoriraaste ja huoneenlämpöinen voisula. Vatkaa hyvin sekaisin. 

Valmista sitruunatahna mikrossa täydellä teholla kuumentaen minuutin pätkissä. Ota seos mikrosta ja vatkaa voimakkaasti. Siirrä uudelleen mikroon ja jatka kypsentämistä. Jatka tätä kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi, se kestää mikron tehosta riippuen noin 3-5 minuuttia. Kaada lemon curd puhtaaseen purkkiin ja siirrä jäähtynyt tahna jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin pari viikkoa.   




3 kommenttia:

  1. Tosi hyvää ja helppo tehdä, nam! :)

    VastaaPoista
  2. Lemon curd onnistui tällä ohjeella tosi hyvin. Kiitos ohjeesta! Tulipa jotain käyttöä mikrollekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mikron avulla sitruunatahnan valmistus on ihanan helppoa! :)

      Poista