perjantai 14. helmikuuta 2014

Juustofondue

Aina on hyvä syy lämmittää juustofondue. Mutta tänään siihen on erityisen hyvä syy. Hyvää ystävänpäivää kaikille!










Tähän kahden hengen annokseen et tarvitse fonduepataa. Riittää kun hommaat paketin camembert-juustoa, patonkia ja puskan timjamia. Täydellinen camembert tähän tarkoitukseen löytyi Tampereen Sokoksen juustohyllystä. Kotimainen camembert-juusto, Herkkujuustolan valmistama Väinö. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Oma seuralainen ei ehtinyt ensimmäiseen kattaukseen, mutta onneksi näitä tuli ostettua useampi kiekko :)


JUUSTOFONDUE 2:lle

1 camembert valkohomejuusto
patonkia
tuoretta timjamia
(hunajaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota camembert paketista ja leikkaa pintaan viiltoja. Ripottele päälle timjamia (ja hieman hunajaa). Laita juustokiekko uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes juusto on sisältä sopivasti sulanut. Nosta sulanut juusto varovasti takaisin puurasiaan. Nouki kuivat timjamit pois ja lisää tilalle tuoretta. Nauti patongin kera.





13 kommenttia:

  1. Kiitos, samoin sinulle!
    Aivan ihanuuksia tarjoilet:)

    VastaaPoista
  2. Tämä meni ehdottomasti hiihtolomalla kokeiluun, kuulostaa niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tämä on kyllä hyvää :) Ja hyvää lomaa! Valitettavasti tämä keli on tarkoitettu muuhun kuin hiihtämiseen. Vaikka voihan tuota luntakin vielä tulla :)

      Poista
  3. Onneksi eksyin tänne kommenttisi ansiosta. Tätä minun on ihan pakko kokeilla, sopiva juustokin on kaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit :) Juusto pääsee hyvään tarkoitukseen! :)

      Poista
  4. Paistettu camembert on aivan meidän suosikkeja! Yleensä dippaamme siihen omenalohkoja, oi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tuli suosittu myös meillä! Ja kaikeksi onneksi löytyi tämä kotimainen vaihtoehto. Omenalohkot on varmasti ihania camembertin kanssa, nam!

      Poista
  5. Oih, olin taas unohtanut kokonaan tämän ihanan, talvisen ja helpon herkun. Niin moni resepti painuu aina unholaan, mutta onneksi aina jostain ilmestyy muistutus :)

    VastaaPoista
  6. Väinö on ihanaa, aivan parasta! Menekki on aika kovaa, usein jää nykyään hyllyyn kun se ei ole otollisen kypsää. Mitenkäs tämän ohjeen suhteen, käykö tähän vähän vähemmän kypsä Väinö vai onko oltava just kohillaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kotimainen vaihtoehto tämä Väinö :) Luulen että kypsyydellä ei ole tässä niin merkitystä.

      Poista
    2. Hei Merja!
      Valkohomejuusto kypsyy vielä kaupan hyllyllä, joten parasta ennen päivän lähellä olevat juustot ovat voimakkaampia ja pehmeämpiä. Joudumme juustot kaupalle toimittamaan nuorina ja ujoina, koska myyntiaikaa pitää olla vähintään kuukausi :)
      P.S. Annaleena: Saammeko käyttää tätä kaunista kuvaasi Facebookissa? Ihana kuva ja aivan uusi resepti meille!

      Yst. Terv. Herkkujuustolan väki

      Poista