tiistai 4. helmikuuta 2014

Sienikastike kanalle

Kastikkeella on usein tärkeä rooli herkullisen aterian aikaansaamiseksi. Tässä olisi tarjolla maukas sienisoosi kanan kyytipojaksi. Kyseessä ei ole mikään laittikastike, sillä kermaa ja juustoa tästä kastikkeesta löytyy.

Ohjeesta riittää hyvin neljälle. Pienemmässä taloudessa ylijääneen kastikkeen voi lämmittää seuraavana päivänä. Viimeistele kastike tuoreilla lempiyrteilläsi. Itse lisäsin päälle tilliä, koska sitä löytyy taas poikkeuksetta meidän keittiöstä. Sillä vuoden paras kalakausi on vihdoin aloitettu.







SIENIKASTIKE 4:lle

1 rasia herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2½ dl kanalientä
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
(suolaa)
tuoretta rakuunaa tai tilliä

Huuhtele ja halkaise herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sieniä ja sipuleita öljyssä kunnes sienet on saanut hieman väriä. Lisää joukkoon kanaliemi ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa poreillen 8-10 minuuttia. Lisää juustoraaste. Mausta tarvittessa suolalla. Jos kastike ei tunnu tarpeeksi paksulta, suurusta se (vehnäjauhoilla tai) maizenalla. Viimeistele tuoreella rakuunalla tai tillillä. 

Tarjoa kastiketta broilerin kanssa. 






3 kommenttia:

  1. Mahtavaa, uusia kalaohjeita siis odotettavissa ;)! Täällä alkaa jo olla jo reseptikirjo käyty läpi.

    VastaaPoista
  2. Perinteiset keitot, kalapullat/pihvit on nyt tehty. Niillä kalakausi lähtee mukavasti käyntiin. Seuraavaksi voisi kokeilla jotain uutta :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli aivan menestys kastike. Velhomaisen hyvää!

    VastaaPoista