sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Tonkatsu ja ihmesoosi sriracha


Option reseptitestiin oli päässyt klassinen tonkatsu. Tonkatsu on suosittu japanilainen porsaanleikettä muistuttava leivitetty pihvi. Optiossa käytettiin porsaan ulkofileen sijaan broileria. Perinteisesti tonkatsu nautitaan kaaliraasteen tai voileivän kera.

Reseptin kokeilua on hidastanut panko-korppujauhojen saatavuus. Nämä korppujauhot ei taida kuulua tavallisten ruokakauppojen valikoimiin. Mikä on kyllä harmi. Lopputulos on ihan toinen kuin tavallisilla korppujauhoilla tehtynä, mukavan rapsakka. Helsingissä ainakin Vii-voan myy näitä.

Helpotin työtäni ja käytin minuuttipihvejä joita ei tarvinnut nuijia lainkaan. Tonkatsujen kanssa syötiin paahdettuja uunijuureksia ja shirachalla maustettua ranskankermaa. Shiracha-kastiketta on käytetty tällä viikolla muuallakin mm. Suolaa ja hunajaa- ja Kaikki äitini reseptit- blogit tarjoaa vinkkejä kastikkeen käyttöön.

Dippiin sekoitin ranskankermaa, ketsuppia, shiracha-kastiketta ja hieman suolaa.












TONKATSU

4 broilerinfileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
1,3 dl vehnäjauhoja
5 dl pankokorppujauhoja
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Nuiji fileet 1 cm:n paksuisiksi tai käytä minuuttipihvejä. Mausta fileet molemmin puolin. Vatkaa munat kulhossa. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita panko-korppujauhot kolmannelle lautaselle.

Kaada paistinpannuun öljyä noin 3 cm. Käytin valurautapata, jolla muutenkin teen uppopaistot. Lämmitä öljy 170-asteiseksi.

Kasta fileet vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Ja vielä toisen kerran jauhoissa ja munaseoksessa. Kasta sitten panko-korppujauhoissa niin, että pinta peittyy niihin kauttaaltaan.

Paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan, kerran kääntäen, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen. Valuta talouspaperin päällä. Viipaloi ja tarjoa heti.





8 kommenttia:

  1. Samaisen reseptin repäisin talteen täälläkin, mutta en vain keksinyt, minkä kanssa olisin tätä tarjonnut. Ehkä pitääkin tehdä tonkatsuleipiä. Aika usein muistaa arvostaa meidän vakiokauppaa, siellä nimittäin on jopa pankojauhoja hyllyssä - tai ainakin olen onnistunut pussin sieltä ostamaan. Mutta todentotta ei peruskauraa useimmissa kaupoissa.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän kauppias varmaan tilaa tuota jos sitä kysyy. Mutta on nämä uppopaistetut niin tuhteja ettei vähään aikaan tarvitse kysellä uuden pussin perään :)

    VastaaPoista
  3. Samaa juttua silmäilin minäkin ja mietin, että pitäiskö. Tonkatsuleipä kuulostaa kyllä tosi herkulliseslta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitää :) Tuo leipä on varmasti hyvää!

      Poista
  4. Olemme syöneet vanhassa Marusekissa tosi herkullista Tonkatsua, possumaista versiota. Meillä olisi tälle ohjeelle varmasti otollinen teinikohderyhmä, pitääpä esittää toive jos saisi tälläistä nuoren kokin tekemänä... Vaan Tampereeltako ei saa mistään noita pankoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa löytyykö. Omaan silmään ei ole osunut, mutta siitä on kyllä jo aikaa kun olen niitä Tampereelta "etsinyt". Aika hassua kyllä jos ei löydy. Kohderyhmä olisi varmasti mielissään näistä, toivottavasti pankoja löytyy :)

      Poista
  5. Hei pankoa löytyy nykyään ihan seinäjoen cittarista. Tampereella tullintorin alakerrassa mahtava East asian market, josts löytyy.
    Ihana sriracha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Ei siis tarvitse lähteä Helsinkiin tämän takia :)

      Poista