perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lohta ja vihanneksia paperissa

Meillä on syöty tätä leivinpaperissa kypsennettyä ruokaa läpi talven, mutta erityisen hyvin se sopii tähän valoisaan kevätaikaan. Paketin kruunaa tuore timjami ja vuohenjuusto. Valmistustapa on vaivaton ja sisältä löytyy runsaasti makua.

Tarvitset vain hyvät raaka-aineet, leivinpaperia, paistinarua ja uunin. Paketissa, paperiin käärittynä ainekset kypsyvät omassa höyryssään ja säilyttävät suuren osan vitamiineistaan ja makuaineistaan. Tässä on helpot ja maukkaat eväät keväiseen ateriaan.LOHI-VIHANNESNYYTIT
4:lle

8-10 perunaa
4-5 porkkanaa
1 punasipuli
400 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
nokare voita
vuohenjuustoa
timjamia
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele lohifilee.

Jaa kasvikset ja lohifileet kerroksittain kahdeksalle leivinpaperipalalle. Lisää päälle nokare voita, ripaus suolaa, siivu vuohenjuustoa ja timjamioksa. Sulje paketti. Paketoinnissa tyyli on vapaa, mutta varaa riittävästi leivinpaperia ja lankaa.

Kypsennä paketteja noin 40 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Anna pakettien levätä hetki ja aukaise ne varovasti pöydässä. Sisältä tulee kuumaa höyryä.

2 kommenttia:

  1. Paperissa kypsentäminen on kyllä ihan mahtava tapa kypsentää kala. Irtoaako kalasta paljon rasvaa vihanneksiin? Jotenkin minua on mietittänyt näissä yhden paketin ruoissa se, maistuuko kaikki kalalta.

    VastaaPoista
  2. Juu kyllähän tuota rasvaa hieman irtoaa, mutta kyllä vihannekset mielestäni maistuu vihanneksilta. Tämä on kyllä mahtava valmistustapa. Ja pakettiin voi laittaa vaikka mitä, esim. kananpoikaa :)

    VastaaPoista