maanantai 21. huhtikuuta 2014

Maalaissalaatti nyhtölihalla

Hei sinä, jolta löytyy jääkaapista nyhtölammasta, tee maalaissalaattia!

Näin pyhien jälkeen jääkaapista löytyy vähän sitä sun tätä. Pitsa on oiva tapa hyödyntää viime päiviltä yli jääneitä aineksia, mutta tällä kertaa ainekset päätyivät salaattiin. Maalaissalaatti on kevät(-ja kesä)salaattia parhaimmillaan. Nyhtöliha sopii siihen mainiosti, mutta salaattia voi muokata sen mukaan mitä kaapista löytyy.







MAALAISSALAATTI
4 annosta

1 keräsalaatti
1 jääsalaatti
nyhtöpossua tai -lammasta
3 tomaattia
2 kananmunaa keitettynä
vihreitä papuja (pakaste)
kevätsipulia
1 punasipuli

kastike:
½ valkosipulinkynsi
1 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria

Lisää jäiset pavut kiehuvaan, (suolalla maustettuun) vähään veteen ja keitä 4-5 min. Huuhtele ja revi salaatit. Lohko tomaatit. Halkaise keitetyt kananmunat. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.

Kuori kastikkeeseen tuleva valkosipulinkynsi ja murskaa se astiaan. Lisää viinietikka, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita.

Laita salaatinlehdet, tomaattilohkot, pavut ja sipulit kulhoon. Kaada kastike salaattiastiaan ja sekoita. Asettele päälle munat ja nyhtöliha. Tarjoa rapean leivän kera.

Salaattiin voi lisätä myös keitettyjä perunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti