tiistai 6. toukokuuta 2014

Mansikka-raparperikiisseli

Lunta sataa ja raparperit kasvaa. Omasta raparperista ei ole vielä tietoakaan, mutta kaupan hedelmäosastolta löytyi maanantaina kotimaista raparperia. Siinä siitä ihasteltiin kassaneidin kanssa. Jotenkin niin ihanaa tämä kevät!






MANSIKKA-RAPARPERIKIISSELI

1 litra vettä
5 dl raparperipaloja
5 dl mansikoita (pakaste)
¾ dl sokeria
½ vaniljatanko

Suurus:
½ vettä
4 rkl perunajauhoja

Lisäksi:
vispikermaa
½ vaniljatanko
sokeria

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa vesi, raparperinpalat, mansikat ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu, puolikas vaniljatanko (säästä toinen puoli kermavaahtoon). Keitä kunnes raparperit ja mansikat muuttuvat pehmeiksi.

Sekoita perunajauhot ½ dl:aan vettä. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus samalla koko ajan sekoittaen.

Kiehauta kiisseli. Poista vaniljatanko. Pinnalle voi ripotella sokeria.

Tarjoa lisänä aidolla vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

  

4 kommenttia:

  1. Nam! Ihanan kesäinen herkku. :) Onko sinulla jotain hyvää raparperipiirakan ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä maistuu. Eiköhän täältä jotain ohjetta löydy :) Se kaikista paras ja mahtavin on kadonnut, mutta täytyykin alkaa etsimään sitä.

      Poista
  2. Meillä on kiivaasti tunkee tulemaan. Kohta varmaan voi napata ensimmäisen varren.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa. Ne ensimmäiset on niitä parhaita :)

      Poista