tiistai 8. heinäkuuta 2014

Helposti hyvää - itse tehtyä ruisleipää ja muikkujuttuja

Kun kaupan hyllystä löytyvään ruisleipäainekseen lisää vettä ja hiivaa, saa erittäin maukasta ruisleipää. Helposti ja melko nopeasti, jos miettii kuinka kauan ruishapanjuuren valmistus kestää. Pizzakivellä paistettuna leivistä tuli pinnaltaan rapeita ja sisältä meheviä.

Kun näihin ruiskiekkoihin lisää muurinpohjapannulla paistettuja muikkuja, hieman vihreää ja valkosipulilla maustettua smetanaa, maku saa muikut ihan jokaisen huulille.
MUIKKULEIVÄT

pieniä ja pyöreitä ruisleipiä
muikkuja
ruisjauhoja
suolaa
voita
3-5 valkosipulinkynttä
1 prk smetanaa
salaattia
tilliä

Paahda valkosipulinkynsiä kuorineen pannulla. Paahtaminen pehmentää valkosipulin makua. Kuori paahdetut valkosipulinkynnet. Se onnistuu helpoiten kun kannan vetää veitsellä auki ja toisesta päästä puristaa sisuksen ulos. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää smetanan joukkoon. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Pyörittele peratut muikut suolalla maustetuissa ruisjauhoissa. Paista muikut voin kera muurinpohjapannulla. Paahda halkaistut ruisleivät samalla pannulla.

Kokoa leivät ja maista!

4 kommenttia:

 1. Ah, niin ihanan kuuloista! Rohkenisiko sitä tehdä itse ruisleipää? Kynnys on siksi korkea, että lapsuudenkodissa leivottiin ruisleipää leivinuunissa kerran viikossa. Ehkä pitää modernisoida noita kynnyksiä!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kynnys madaltuu :) Tuo ruisleipä oli meinaan hyvää! Teen seuraavan satsin heti kun helteet hellittää :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Paistetut muikut on kyllä ihania! Ja nuo ruisleivät. Niitä piti tehdä jo toinen erä vaikka kelit ei ole kovin suotuisat uunin käytölle :)

   Poista