lauantai 12. heinäkuuta 2014

Vadelma-raparperijäätelö

Huh hellettä. Jäätelökone on ahkerassa käytössä näillä ilmoilla. Eikä auta, vaikka jäätelöä yrittäisi valmistaa varastoon, kaikki menee mitä tulee. Samalla viha-rakkaussuhde KitchenAidiin on muuttunut rakkaudeksi tämän lisälaitteen myötä.








VADELMA-RAPARPERIJÄÄTELÖ

130 g vadelmia (pakaste)
2-3 vartta raparperia
100 g hillosokeria
3 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
½ vaniljatanko

Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää joukkoon jäiset vadelmat ja halkaistu puolikas vaniljatanko. Hauduta seosta kannen alla kunnes raparperi pehmenee. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keittele hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Poimi vaniljatanko pois.

Yhdistä vatkaamaton kerma, maito ja hillo keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen. Kaada jäätelö pakastimen kestävään astiaan ja siirrä pakastimeen. Itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä noin viikon.

4 kommenttia:

  1. Jäätelökone Kitchen Aidiin, täytyykin harkita!! Maistuvan näköistä jähmelöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo kyllä kelpo laite! Tosin vie kyllä melkoisesti kaappitilaa. Tuo jäätelölaite kun ei ole yhtä kaunis kuin itse kone :)

      Poista
  2. Vadelmat alkaa jo kotipuskassa punertamaan. Hitsi kun tuli vietyä kirpparille lasten jäätelökone, teini kun ei enää jaksanut innostua jätskin manuaalisesta veivaamisesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on vadelmakausi sitten jo lähellä, täällä ei punaa näy. Mustikkaa sentään jo hieman saatiin astian pohjalle :)

      Poista