sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vieno ja Jorma


Meillä on ihmetelty vuohien metkuja viime päivät. Ystävä kysyi haluaisinko ottaa vuohipariskunnan hoitoon viikoksi. Vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä. Mies joka ei suuresti välitä vuohihaaveistani oli sopivasti työreissulla toisessa maassa eikä näin ollut vaikuttamassa päätökseen. Noh, taisin sentään ilmoittaa mitä kotona odottaa kun hän palaa työreissulta.Viljapellot ja perunamaa on jätetty rauhaan, mutta muutama anopin kukka on tainnut kadota. Vuohen sanotaan olevan köyhän miehen lehmä, sillä se pystyy käyttämään ravinnokseen puiden ja pensaiden lehtiä yms. pihan kasvillisuutta paremmin kuin muut kotieläimet.

Sen lisäksi, että Vieno ja Jorma ovat pitäneet pihamaan siistinä, niiltä on saatu myös maitoa. Aamulypsy on tuonut ihan uutta intoa aamuheräämiseen. Vuohenmaito on maailmalla paljon suositumpaa mitä se on Suomessa. Vuohenmaito sopii useimmille laktoosi-intolerantikoille ja monille maitoallergisille. Perheestä löytyy yksi laktoosi-intolerantikko ja vuohenmaidon sopivuutta on testattu onnistuneesti. Jokunen vuohenmaito-ohje saattaa eksyä myös blogiin lähipäivinä.


4 kommenttia:

 1. Onpas hauskan näköinen vuohipari.
  Toivoisin kovasti vuohen- ja lampaanmaitotuotteita kotimaisiin kauppoihin. Esim. Ranskassa on juustojen lisäksi paljon niistä tehtyä jogurtteja ja rahkaa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoilla linjoilla kanssasi! Jo pelkkä vuohenmaito saisi olla suositumpaa sillä se oikeasti sopii osalle ihmisistä, joilla on ongelmia kaupan maidon kanssa.

   Poista
 2. Mulla oli mennyt ihan ohi sun vuohivieraat reissun aikana - ovatpa ne ihanan näköisiä! Näyttävät kotiuneen hyvin, siihen meni makoilemaan. Mitä kikkurakarvainen vuohipaimen tykkäsi kavereista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikkurakarvaista varmaan hirvitti niiden hienot sarvet ja kiersi vuohet kaukaa :)

   Poista