perjantai 22. elokuuta 2014

Kinkku-vuohenjuusto quiche

Ilmojen viilentyessä hellan ja uunin ääressä viihtyy taas entiseen malliin. Tämä kinkku-vuohenjuusto quiche on niiltä ajoilta kun saatiin nauttia lypsylämpimästä vuohenmaidosta. Piirakan täytteessä on kinkun ja kevätsipulin lisäksi vuohenmaitoa ja pehmeää vuohenjuustoa. Itse vuohenmaito on maultaan melko mieto, joten jos kaipaa enemmän makua niin vuohenjuuston määrää kannattaa lisätä. Tässä maku on tunnistettavissa, mutta ei puske läpi, joten tämä sopii mainiosti myös tottumattomalle.









KINKKU-VUOHENJUUSTO QUICHE

Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
tilkka vettä

tai käytä valmista piirakkapohjaa

Täyte:
80 g palvikinkkua
2 kevätsipulia varsineen
2 dl vuohenmaitoa
80 g pehmeää vuohenjuustoa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä

Nypi hieman pehmennyt voi ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina pakattavaan muotoon ja kääri kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Levitä taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte hienontamalla palvikinkku ja kevätsipulit. Laita vuohenmaito ja vuohenjuusto kattilaan. Lämmitä vuohenmaitoa sen verran, että vuohenjuusto sulaa maidon joukkoon. Ota kattila pois liedeltä, mausta ja sekoita kananmunat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen. Kaada maito-juustoseos täytteiden päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. 





5 kommenttia:

  1. Aah! Huokailua. Paljon. Löytyisiköhän jonkun kaupan pakastimesta vuohenmaitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenmaitoa löytyy ainakin ruohonjuuresta :) Tuota maitoa kannattaa kokeilla myös pannukakkuun!

      Poista
  2. Nam, nam, ja niin kauniin näköinenkin!
    Odottelen Ransua ja kaikkia muita tutkimaan tryffelimaata! Terv: visutar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olet kyllä ajatuksissa. Voisimme ensi viikolla tulla käymään. Palaan asiaan alkuviikosta!

      Poista
  3. Oi, nätti kun mikä. Jotenkin suolaisilla piirakoilla on vaan erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Tämä resepti menee testiin! Toivottavasti tulee yhtä nätti! :)

    VastaaPoista