perjantai 29. elokuuta 2014

Ruoan ja taiteen rakkaustarina - Food Camp

Vuoden maukkain ja kiinnostavin ruokatapahtuma on käynnissä. Mäntän taidekaupungissa sijaitseva Taidemuseo Gösta tarjoaa tänä viikonloppuna iloa, elämyksiä ja nautintoja taiteen ja ruoan ystäville. Kolme päivää kestävä Food Camp -ruokatapahtuma (28-30.8.) alkoi torstaina näyttävästi auringon kera.

Food Camp- ruokatapahtumassa on tarjolla mestarikokkien menuita, suomalaisen ruoan parhaita makuja ja upeita nautintoja taiteen ja ruoan parissa. Kaiken takana on keittiömestari Pekka Terävä, joka on Michelin-ravintola Olon ravintoloitsija ja mm. vuoden 2014 Kokkien kokki.

Iltaisin järjestetään illallistapahtuma, jossa yhdeksän huippukeittiömestaria (meiltä ja maailmalta) valmistaa yhdeksän ruokalajin menuun. Tapahtumassa on mukana mm. Michael Björklund, Matti Jämsén, Henry Tikkanen, Heikki Liekola, Sturla Birgisson Islannista ja tietenkin Pekka Terävä.

Jokaiselle päivälle on luvassa myös kiinnostavia päivätapahtumia. Mestarikokkien ruokademoja Kivijärvisalissa, keskustelua, Valrhonan suklaamaistaisia, tuottajia sekä ulkotapahtuma, jossa on tarjolla Weberin grilliherkkuja. Päivätapahtumasta ei tarvitse poistua nälkäisenä.

Näiden herkkujen ja mestareiden seurassa olisi mielellään viihtynyt pidempäänkin. Pari tuntia päiväohjelman parissa tarjosi loistavan ohjelman, mielenkiintoisia keskusteluja ja herkullista ruokaa. Ruokademot antoivat esimakua illan menusta. Lautaselta löytyi mm. maa-artisokkaa monessa muodossa, kirjolohta, sieniä, ankkaa ja laavaleipää. Ulkotapahtumassa on tarjolla maistiasia ja runsas lounas grilliherkuista salaatin kera.

Pekka Terävä on toiminut ravintola-alalla 30 vuotta. Monessa liemessä keitetty kokki on Food Camp -ruokatapahtuman parissa ihan liekeissä. Mieletön rakkaus ruokaan näkyy kauas. Pekka Terävästä huokuu intohimo ja tekemisen meininki! Idea uudenlaisesta ruokatapahtumasta syntyi vuosi sitten. Serlacius museo on loistava paikka ruokatapahtumalle, jossa yhdistyy suomalainen luonto ja raaka-aineet, taide-elämykset ja huippukokkien innostus.

4 kommenttia:

 1. Herkullinen tapahtuma! Mikä ruoka nousi suosikiksi?

  VastaaPoista
 2. Oi voi, vaikea sanoa! Mutta ainakin maa-artisokan käyttöön tuolta sai kovasti vinkkiä :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että Pirkanmaallakin on tälläinen huippugurmeehäppenging!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Ensi vuonna uudestaan, JEE! :)

   Poista