tiistai 23. syyskuuta 2014

Katkarapuleipä

 



Tänä vuonna meillä ei vietetty rapujuhlia. Juhlia on huono viettää kun tärkein puuttuu, ne ravut! Ilmeisesti meidän merrat on aikansa palvelleet. Mertaan ei tullut rapuja, mutta jotain sieltä järvenpohjasta saatiin nostettua, laiva. Sen verran on ajanpatinaa havaittavissa tuossa laivan pinnassa, että jonkin aikaa tämä on seilannut järvenpohjassa.






Rapujuhlien sijaan meillä nautittiin klassikoita, katkarapuleipiä. Tärkeimmät seikat onnistuneessa katkarapuleivässä on runsas kasa katkarapuja ja herkullinen majoneesi. Katkarapuja saisi olla niin paljon, ettei kaikki edes pysy leivän päällä.
 
 





KATKARAPULEIVÄT 
4:lle

4 siivua vaaleaa paahtoleipää
salaattia
kurkkua
2-3 keitettyä kananmunaa
noin 1½ dl piparjuurimajoneesia
noin 350 g katkarapuja
½ sitruuna
tilliä

Piparjuurimajoneesi:
1½ dl majoneesia
2 rkl smetanaa
1 tl raastettua piparjuurta

Valmista ensin majoneesi. Sekoita smetana majoneesin joukkoon. Raasta sekaan 1 tl piparjuurta ja sekoita.

Valuta katkaravut huolellisesti. Huuhtele salaatinlehdet ja siivuta kurkku ohuiksi viipaleiksi.

Kasaa leivät, koristele tillillä ja sitruunalla.

2 kommenttia:

  1. Nam! Kuullostaa ja näyttää hyvältä rapujuhlien korvaajalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä edes sitä sotkua ja päänsärkyä! Ei vaan, olisin kyllä mielelläni ne juhlatkin viettänyt :)

      Poista