maanantai 1. syyskuuta 2014

Sadonkorjuurullat & Kippari-dippi ja ARVONTA

Sadonkorjuuaika on täällä. Kesän taittuessa syksyyn kotimaiset kasvikset, juurekset ja sienet ovat parhaimmillaan. Kevätrullat saavat syksyn myötä uuden muodon kun sadonkorjuuherkkuja kääräistään rullalle ja dipataan rullia juustoiseen kippari-dippiin.
 
Valio Kippari® ja Blogirinki haastoivat bloggaajat kehittämään katuruoka-henkisen reseptin, Kipparin kaveri. Luvassa on ennakkoluulottomia reseptejä, joihin voit tutustua täällä. Valitse oma suosikkisi ja käy antamassa äänesi. Kilpailu päättyy 31.10.2014. Äänestäneiden kesken arvotaan korillinen ihania tuotteita mm. kippari-juustoja ja Jenni Häyrisen herkullinen Katukeittiö-kirja.

Valio Kippari-sulatejuustoviipaleiden myynti alkoi huhtikuussa 1970. Se oli ensimmäinen savustettu emmentalsulatejuustoviipale Suomen markkinoilla. Yksi Valio Kippari-sulatejuuston maun salaisuuksista on juuston aito savustus leppäsavuilla. Pitkän historian omaava tuote on saanut rinnalleen myös pippurilla reunustetun version, jonka pippurisuus maustaa mainiosti voileivät tai hampurilaiset.
 


 

 

SADONKORJUURULLAT JA KIPPARI-DIPPI

1        Filotaikinapaketti (12 arkkia)
          lehtikaalin lehtiä
4  kpl porkkanoita
6  kpl retiisiä
2  kpl valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
voita voiteluun

Kippari-dippi:
150  g Valio Kippari viipaleita
2  dl ruokakermaa


Ota filotaikina huoneenlämpöön sulamaan muutamaksi tunniksi. Älä yritä avata pakettia jäisenä, jäiset taikina-arkit repeävät helposti.

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi ne noin 10x10 cm:n kokoisiksi lehdiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi retiisit ja valkosipulinkynnet. Ainekset voi halutessaan pyöräyttää paistinpannulla, mutta se ei ole välttämätöntä.

Levitä filotaikina-arkki työpöydälle leivinpaperin päälle. Voitele arkki voisulalla. Nosta puolet arkista toisen puolen päälle ja voitele puolikas arkki kevyesti voisulalla. Lisää arkin keskelle lehtikaalin lehti, nippu suikaloituja porkkanoita, retiisiviipaleita ja valkosipulisiivu. Ripottele päälle hieman tuoretta persiljaa ja kääri tiukaksi rullaksi. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle ja toista tämä kunnes saat kaikki rullat käärittyä.

Sipaise pintaan voisulaa ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes rullat ovat rapeita ja kauniin värisiä.

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa tai vesihaudeastiassa. Lisää joukkoon pilkottu kippari-juusto. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on kokonaan sulanut. Siivilöi kastike tai surauta se tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada Kippari-dippi astiaan ja nauti yhdessä sadonkorjuurullien kanssa.
 





Yhteistyössä Valio

10 kommenttia:

  1. Maistuis ! kipparidippi kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Se on hyvää ja sopii moneen!

      Poista
  2. Ihana ohje, tämä pääsee heti kokeiluun! Uskoisin olevan mitä parhainta syötävää tulevaan tyttöjeniltaan. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mukavaa tulevaa tyttöjeniltaa! :)

      Poista
  3. Nam! Ja filo taikina on aina hyvö vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tähän aikaan vuodesta maistuisi myös omenastruudeli ;)

      Poista
  4. Ai että, kuinka kiva yhteistyö juttu! Enpä ole tullut ajatteleeksi käyttää kippari-juustoa ruoanlaitossa aiemmin. Taidanpa kokeilla tuota dippiä! Käyn äänestämässä ja toivon teille kaikille blogirinkiläisille hyvää onnea kisaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Tähän asti meillä on kipparit päätynyt pääasiassa leivän päälle. Kilpailusivustolla on nyt monta hyvää vinkkiä miten kipparia voi käyttää :)

      Poista