torstai 2. lokakuuta 2014

Helppo ja nopea arkiruoka vartissa!

Kesäkurpitsaspagetti on pyörinyt julkisuudessa jo jonkin aikaa (eli kauan!), mutta itse olen onnistunut sivuuttamaan tämänkin ilmiön. Parempi myöhään kuin milloinkaan, sillä kesäkurpitsaspagetti valmistuu helposti ja nopeasti. Spagetin kaveriksi sopii kermainen savulohikastike.
 
Suikaleet saa tehtyä vaikka juustohöylällä ja veitsellä. Mutta minä kipaisin paikalliseen Chez Mariukseen ja ostin Victorinoxin juliennekuorijan.
 
Kesäkurpitsasuikaleet voi kypsentää pikaisesti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä tai pyöräyttää kuumalla pannulla öljytilkassa. Suikaleet vetistyy helposti, joten nopea pyöräytys kuumassa riittää.









KESÄKURPITSASPAGETTIA SAVULOHIKASTIKKEELLA 2:lle

1 pkt (n. 150 g) kylmäsavustettua (kirjo)lohta
2 pientä kesäkurpitsaa
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
1½ dl ruokakermaa
sitruunamehua
ripaus mustapippuria 
(suolaa)
tilliä hienonnettuna
parmesaania

Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Keskiosan voi pilkkoa kastikkeen joukkoon.
Kuori ja pilko punasipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita (ja kesäkurpitsaa jos keskustaa jäi pilkottavaksi) pari minuuttia öljyssä. Lisää kerma ja kylmäsavustettu lohi ja kiehauta. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Keitä kesäkurpitsaspagettia hetki kiehuvassa vedessä tai pyöräytä suikaleita kuumalla pannulla öljytilkassa.

Viimeistele annos tillillä ja parmesaanilla, nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti