lauantai 4. lokakuuta 2014

Korvapuustit

Sisältä pehmeä ja pinnaltaan sopivasti paistunut. Tänään on kansallinen korvapuustipäivä. Täydellinen päivä ottaa hetki omaa aikaa ja upottaa kädet taikinaan!








KORVAPUUSTIT

50 g hiivaa
2½ dl maitoa
2½ dl vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
noin 1 kg (n.16 dl) vehnäjauhoja
125 g voita

täyte:
100 g voita
1½ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Annan taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30cm:n kokoiseksi levyksi.

Levitä levyille pehmeä voi. Ripottele pinnalle fariinisokeri ja kaneli. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkiltä sivuilta. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Kohota pullia liinan alla vähintään 40 minuuttia, jopa tunti.

Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle raesokeria.

Paista puustit uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

1 kommentti: