keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Porkkana-juustokakku

Porkkanakakku on yksi lempileivonnaisistani. Kun tähän herkkuun yhdistää iki-ihanan juustokakun on tuloksena aavistuksen juhlavampi versio perinteisestä porkkanakakusta, porkkana-juustokakku. Ananas tuo porkkanakakun pohjaan mehevyyttä ja juustokakku hurmaavan kerroksen täyteläisyyttä.







Pääsin Blogiringin kautta mukaan kehittelemään reseptin Del Monten uusista makuananaksista, siitä se ajatus sitten lähti.

Del Monte on tuonut hiljattain markkinoille makuananakset. Ananaspaloja löytyy nyt myös sitruunan, kookoksen ja vaniljanmakuisissa sokeriliemissä. Makuananaksia voi nauttia sellaisenaan välipalana tai jälkiruokana esim. maustamattoman jogurtin kanssa. Ananakset sopivat myös leivontaan.












PORKKANA-JUUSTOKAKKU

1½ dl rypsiöljyä
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 dl porkkanaraastetta
1 prk Del Monte ananaspaloja sitruunanmakuisessa sokeriliemessä

Täyte:
400 g tuorejuustoa
200 g sitruunalla maustettua maitorahkaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
100 g smetanaa
70g tomusokeria
pähkinä- tai mariannerouhetta


Laita uuni lämpiämään 175- asteiseksi.

Kuori ja raasta porkkanat. Valuta ananas ja soseuta palat sauvasekoittimella tasaiseksi. Makulientä voi säästää kuorrutteen maustamiseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Vatkaa öljy ja fariinisokeri yleiskoneen hitaalla toiminnolla sekaisin. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista (noin 4 minuuttia) kunnes kulhossa on maitokahvinvärinen vaahto. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste, ananassose ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vatkaa tuorejuusto, maitorahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja sekoita.

Pingota halkaisijaltaan 22–24 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Kaada porkkanakakkutaikina vuoan pohjalle. Levitä massa niin, että reunat nousevat hieman korkeammalle. Lorauta päälle juustokakkutäyte. Levitä pinta tasaiseksi. Jätä reunoille muutama milli vapaata tilaa, jolloin pohja pääsee paremmin nousemaan.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kakun keskiosa jää juustokakun tapaan löysäksi, mutta se hyytyy jäähtyessä. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi.

Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Valmista tuorejuustokreemi sekoittamalla tuorejuusto, smetana ja tomusokeri keskenään. Kreemin voi maustaa ananaksen sitruunanmakuisella makuliemellä.

Levitä kreemi kakun pintaan ja koristele kakku pähkinä- tai mariannerouheella.



Yhteistyössä Del Monte 

12 kommenttia:

  1. Ai. ai, täyty nieleskellä. Taidan tehdä tuon pohjan, kun ei ole muita aineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit! Pohjalla on ainakin hyvä aloittaa, ehtiihän sen kuorrutteen lisäämään myöhemminkin :)

      Poista
  2. Siis tää resepti tuli kuin tilauksesta, kun hain jotain uutta ideaa perinteiseen porkkanakakkureseptiini.
    Vaikuttaa NIIN hyvältä, että kaupan kautta kotiin ja leipomaan ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Perinteinen porkkanakakku on kyllä ihanaa, mutta niin on tämäkin :) Huipppua jos kokeilet! :)

      Poista
  3. Kaksi lemppariani yhdistettynä, tämä on varmasti niiiiiin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi kakkua yhdellä paistolla, kätevää ja hyvää :)

      Poista
  4. Oi että osaa näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ihana yhdistelmä.

    VastaaPoista
  5. Ihanan tuntuinen resepti, kiitos tästä :) Itsekin löysin juuri nuo makuananakset ja kaapista löytyy jo kookoksen makuisena. Tosi kivaa, että tulee tällaisia uusia makuja tuttuihin tuotteisiin, ja myös vinkkejä siihen, mihin näitä voi käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne kommentistasi! Ja totta, uudet maut tuovat mukavaa vaihtelua tuttuihin tuotteisiin! :)

      Poista
  6. Tämä on ihan virallisesti maailman paras idea. Pakko kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas! :) Kiva jos innostut kokeilemaan :)

      Poista