torstai 20. marraskuuta 2014

Minipizzat aasialaisella possutäytteellä

Katuruoka on ollut jo pidemmän aikaa suuressa suosiossa eikä suotta. Se sopii moneen tilanteeseen ja katuruoan suhteen vain mielikuvitus on rajana. Nyt kun pikkujoulukausi alkaa todenteolla vilkastumaan on ehkä aika miettiä pikkujoulujen tarjoiluja.









Pääsin kehittelemään Sinebrychoffin kampanjan myötä erikoisoluelle sopivaa ruoka-annosta. Ideana oli luoda katuruoka-aiheinen ruoka-annos Sinebrychoffin erikoisoluen kaveriksi. Jos oluen ja ruoan yhdistäminen kiinnostaa enemmänkin kannattaa vierailla täällä. Sinebrychoffilta löytyy myös ruoan ja oluen yhdistämiseen opastava Olut ja Ruoka-reseptikirja, pääset tilaamaan sen tästä linkistä. Kun oluisiin on hieman tutustunut on helppo lähteä viemään ajatusta pidemmälle sopivasta makuparista. Siitä se ajatus sitten lähti.






Valitsin tällä kertaa kaksi olutta: Hoegaarden ja Budwaiser.

Budweiser on kevyt ja tasapainoinen amerikkalaistyyppinen lager-olut, jonka valmistukseen on käytetty ohramaltaiden lisäksi myös riisiä. Budweiser sopii seurusteluun, salaattien, pizzojen, sushin ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.

Hoegaarden Witbier on raikas belgialaistyylinen suodattamaton vehnäolut, jossa maistuu korianterin ja curacaon mukanaan tuoma mausteisuus ja hedelmäisyys. Hoegaarten on erinomainen janonsammuttaja, joka sopii nautittavaksi salaattien, kanaruokien, rasvaisen kalan, porsaanliha-ruokien ja kirpeiden jälkiruokien kanssa. Suodattamaton Hoegaarden on väriltään sameampi olut.

Hoegaarden ja Budwaiser saivat kaverikseen minipizzat. Pizzojen täytteestä löytyy aasialaisia makuja, haudutettua sianniskaa ja joulusesonkiin kuuluvaa luumumarmeladia.











Minipizzat aasialaisella possutäytteellä sopivat mainiosti tarjottavaksi pikkujouluissa. Näiden minipizzojen kanssa pääsee helpolla kunhan esivalmistelut tekee hyvissä ajoin. Valmistelut voi hyvin aloittaa jopa pari päivää ennen h-hetkeä. Kun liha on marinoitu ja kypsennetty etukäteen, jäljelle jää vain pizzojen paistaminen ja nauttiminen.








MINIPIZZAT ALLA CHAR SIEW
2 pellillistä

500 g voitaikinaa (esikaulittu ja laskostettu)

Täyte:
noin 1 kg possun kassleria
1,5 dl hoisin-kastiketta
1 dl luumumarmeladia
2 rkl hunajaa
2 rkl japanilaista soijaa
1 rkl viinietikkaa
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
ripaus suolaa

juustoraastetta
korianteria ja chiliä

Aloita valmistelut hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä. Sekoita hoisin-kastike, luumumarmeladi, hunaja, soija ja viinietikka sekä mausteet hyvin keskenään. Nosta liha pussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje liha marinadin kanssa kahteen pussiin ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi (tai yön yli).

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Laita kassler marinadin kera uunivuokaan. Kypsennä lihaa 125 asteisessa uunissa noin kaksi ja puoli tuntia. Jäähdytä. Leikkaa jäähtynyt liha siivuiksi. Lihan voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kauli sulanut voitaikina. Leikkaa taikinasta rengasmuotilla (halk. n. 8cm) tai vaikka juomalasin avulla pyöreitä pizzapohjia. Nosta taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Paina pienemmällä muotilla pizzapohjiin noin sentin paksuinen reunus. Nosta pizzojen päälle kasslersiivu ja hieman marinointikastiketta. Lisää pizzojen päälle vielä ripaus juustoraastetta.

Paista pizzoja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoa pizzat lämpiminä ja viimeistele ne tuoreella korianterilla ja chilillä.


Tutustu ja inspiroidu:
Olut ja ruoka -sivut Facebookissa!



Yhteistyössä Sinebrychoff

10 kommenttia:

  1. En kestä näitä sinun reseptejä Oisko piian paikka auki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hannele! Meidän puutarha ja kasvimaa kaipaisi kyllä juuri sinun osaavia käsiä! Tervetuloa :)

      Poista
  2. Aasialainen possu kuulostaa huikean hyvältä. Ja vaikka aikaa menee marinointeihin ja paistamiseen, tekeminen on hirmuisan helppoa. Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä toimii! Helppoa ja vaatii aika yksinkertaiset raaka-aineet. Esivalmistelut vievät aikaa, mutta valmistelut eivät vaadi paljoakaan työtä. Kiva jos innostut kokeilemaan :)

      Poista
  3. Ihanalta näyttävät ja varmasti maistuvatkin! Itsekin olen työnttänyt aasialaista pulled porkia vaikka mihin, lettuihin, piirakoihin, pastaan jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pulled pork sopii kyllä monenmoiseen nautiskeluun:)

      Poista
  4. Herkkua! Nämä maut kolahtavat just eikä melkein. Kiva rennon illanistujaisten tarjottava, ja tosiaan sopii varmasti täydellisesti oluen kanssa. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Pitkään haudutettu possu on kyllä ihanaa! :)

      Poista
  5. Mulle yksi Hoegaarden ja tuommonen tarjotimmellinen, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä! Jos Tarjanne vielä kulkisi niin nämä olisi jo matkalla :)

      Poista