maanantai 3. marraskuuta 2014

Routapaistileipä marinoitujen punasipulien kanssa

Routapaistileivässä maistuvat hirvipaistin lisäksi valkosipuli ja miellyttävän makuinen punasipuli. Marinointi vähentää punasipulin pistävyyttä, joten sitä uskaltaa lisätä leivän päälle vähän reilummin. Routapaistin tilalla voi käyttää mm. paahtopaistia.







HIRVENROUTAPAISTILEIVÄT MARINOIDULLA PUNASIPULILLA

noin ½ kg hirven routapaistia
tummaa vuokaleipää viipaleina
marinoitua punasipulia (ks. ohje)
valkosipulimajoneesia (ks. ohje)
mustapippuria myllystä
persiljaa

Marinoidut punasipulit:
2 pientä punasipulia
1 dl puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

Valkosipulimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 dl smetanaa
2 tl paahdettua valkosipulia hienonnettuna
ripaus suolaa

Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulit kulhoon. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada kuuma liemi kulhoon sipulien päälle. Anna maustua noin 5 min.

Paahda kaksi valkosipulinkynttä pannulla tai uunissa kuorineen. Kuori ja hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Yhdistä majoneesi, smetana ja valkosipuli. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Leikkaa routapaisti ohuiksi siivuiksi.

Voitele leivät kevyesti. Laita leiville halutessasi hieman salaattia. Asettele päälle routapaistiviipaleet, marinoidut punasipulit ja valkosipulimajoneesi. Ripottele pinnalle vielä tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti