perjantai 5. joulukuuta 2014

Göstan joulu


Otettiin viime lauantaina mieheni kanssa varaslähtö jouluun ja suuntasimme kohti Mänttää ja Ravintola Göstaa. Tällä kertaa ei tarvinnut tehdä vaikeita päätöksiä ruokalistan suhteen, sillä houkutteleva menu oli etukäteen tiedossa. Lauantaina starttasi Ravintola Göstan ensimmäinen joulusesonki pikkujoulujen merkeissä herkullisesta ruoasta nauttien livebändin säestyksellä.

Alkuun nautittiin valikoima jouluisia alkupaloja kurpitsakeittoa, ankanmaksamoussea, härkärilletteä piparjuuren kera, pippuroitua lohta, sillileipää keltuaismajoneesilla, muikun mätiä ja waldorfinsalaattia. Pääruoaksi rapeaksi paahdettua luomupossun kylkeä ja sherrykastiketta. Ja jälkiruoaksi Creme brulee ja mehustettuja luumuja.
Alkuun nautittu kurpitsakeitto ja varsinkin hanhenmaksa oli niin herkullista, että hieman jännitti voiko koko menu jatkua yhtä herkullisena loppuun asti. Mutta tuo ajatus osoittautui illan aikana turhaksi. Rapeaksi paahdettu luomupossu kylki suli suuhun ja lisukkeet (mm. tattia ja palsternakkaa) sopivat täydellisesti kokonaisuuteen. Jos jotain puutetta pitäisi keksiä niin suolaa olisi saanut pöydässä olla. Itselle suolaa oli riittävästi, mutta seuralainen olisi kaivannut pääruoan kohdalla ripauksen lisää. Ja sitten tuo jälkiruoka - creme brulee. Tämä klassikko jälkiruoka onnistuu hyvin kotioloissakin, mutta jos haluaa täydellisen creme bruleen se vaatii jo enemmän. Crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Täydellisen rapea sokerikansi - juuri niin kun se oli Ravintola Göstassa valmistettu.

Uuden taidemuseo Göstan ja ravintolan avajaisia vietettiin kesäkuussa. Olen ruokaillut ravintolassa puolen vuoden aikana neljä kertaa ja aina yhtä ihastuneena ja tyytyväisenä olen ravintolasta poistunut. Hinta-laatusuhde on tässä ravintolassa enemmän kuin kohdallaan.

4 kommenttia:

 1. On hienoa, että meille Suomeenkin tulee "maalaisravintoloita", jonne kannattaa matkustaa. Michelinoppaan alkutaipaleella 100 vuotta sitten taisi arvosteluperuste olla onko ravintola kiertomatkan väärti. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Todellakin, on ilo nauttia laadukasta ruokaa muuallakin kuin suurissa kaupungeissa. Hyvää itsenäisyyspäivää! :)

  VastaaPoista
 3. Minunkin tekee kovasti mieleni mennä tuonne syömään, eikä matkakaan ole Jyväskylästä ihan kauhen pitkä!

  VastaaPoista
 4. Menkää ihmeessä, suosittelen! Siellähän voi poiketa vaikka ohikulkumatkalla, jos menee vaikkapa Tampereelle. Oikein mielenkiintoinen taukopaikka :)

  VastaaPoista