perjantai 19. joulukuuta 2014

Graavilohileivät

Joulun klassinen alkupala valmistuu helposti ja siinä maistuu piparjuuri. Pohjalle hyvää tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää, pinnalle piparjuurituorejuustoa, graavilohta ja tilliä.










GRAAVILOHILEIVÄT

tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää
400-500 g graavilohta
200 g tuorejuustoa
2 tl raastettua piparjuurta
(salaattia)
tuoretta tilliä
pippuria myllystä

Viipaloi leipä.

Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu piparjuuri ja voitele leivät piparjuurituorejuustolla.

Asettele leipien päälle reilu viipale graavilohta ja tuoretta tilliä. Rouhi päälle pippuria myllystä ja koristele sitruunaviipaleilla.

Nosta leivät kylmään odottamaan tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Piparjuurta, mmm... Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Piparjuuri on ihanaa! Sopii täydellisesti lohen ja kylmäsavuporon kaveriksi, toki myös moneen muuhun! :)

    VastaaPoista