torstai 18. joulukuuta 2014

Piparitalkoot

Meidän piparitaikinassa tuoksuu ja maistuu kaneli, neilikka ja kardemumma. Piparitalkoiden tärkeysjärjestys omalla kohdallani menee näin:

Tärkein - taikinan jouluinen tuoksu
Seuraavana - taikinan maistelu
Ja vasta sitten - pipari.












PIPARIT

125 g voita
3/4 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½-1 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta puuhaarukalla sekoittaen.

Vatkaa seos haaleaksi ja lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhot siirappi-voiseokseen puuhaarukalla sekoittaen.

Kaada taikina kelmun päälle, muotoile litteäksi levyksi ja kääri taikina kelmuun. Siirrä taikina jääkaappiin ja leivo piparit seuraavana päivänä.

Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.

2 kommenttia:

  1. Ihanan ohuen näköinen taikina. Meillä tehdään vaan piparkakkumökki, joskus sekin lakritsista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä taikinasta saa kyllä ohuita ja rapeita pipareita. Rakenne kärsii jos moneen kertaan kaulii, mutta ainakin vielä tämän kanssa on selvitty :)

      Poista