keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Serlachius ja Ravintola Gösta, Mänttä

Blogihiljaisuutta on vietetty ruoasta nauttien, mutta kuvaaminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle. Kunnes lähdimme juhannusaattona Mänttään, vasta avattuun taidemuseo Göstaan. Serlachius museot laajentui ja mittava rakennusprojekti on nyt valmistunut. Taidemuseo, laadukas ravintola ja upea miljöö samassa paketissa. Enää ei tarvitse matkustaa yli sataa kilometriä kaupunkiin kun haluaa hyvää ja tasokasta ruokaa. Riittää kun kaartaa auton kohti Mänttää ja viettää laatuaikaa taiteen ja ruoan parissa.










Taidemuseo Gösta palvelee sekä taiteen että ruoan ystäviä. Ravintola Göstan sisustus on ihastuttava ja yksinkertainen. Avarat tilat, suuret lasipinnat, tumma puu ja kotimaiset Secto-valaisimet tekevät tilasta kutsuvan. Ihastuimme välittömästi. Ihana paikka vaikkapa juhlien viettoon.






Vastaanotto ja palvelu oli koko museoalueella ystävällistä ja lämmintä. Ravintolan ruokalista on sopivan suppea ja se sopii täydellisesti miljööseen. Göstan keittiömestarit Henry Tikkanen ja Pekka Terävä arvostavat paikallisia, laadukkaita ja sesongin mukaisia raaka-aineita. Taide näkyy myös lautasella. Erillistä lastenlistaa ei ole, mutta lapsi otettiin ihanasti huomioon ruokailun yhteydessä. Ravintolan pöydät alkoivat täyttymään ruokailun edetessä, silti palvelu toimi todella ripeästi koko ruokailun ajan.

Oltiin etukäteen suunniteltu syövämme päivän kalaa. Mutta jostain syystä valitsimme muuta. Kun päivänkala saapui naapuripöytään jouduimme useammankin kerran ihastelemaan sen herkullista ulkonäköä. Ensi kerralla saatamme pysyä suunnitelmassa.






Göstan hampurilainen näytti päätyvän useampaankin ruokapöytään, myös meidän. Hyvä, melko tavallinen burgeri. Mutta hampurilaisen mehevä pihvi valmistetaan ravintolan omassa keittiössä. Tämä on erittäin hyvä lisä ravintolan lahjakkaasti laadittuun ruokalistaan, josta varmasti löytyy jokaiselle jotain.










Toisena vaihtoehtona päädyttiin päivän salaattiin. Juhannusaattona oli tarjolla katkarapusalaatti maukkaalla kastikkeella ja runsaalla määrällä katkarapuja. Nam. Erittäin runsas ja sopivan täyttävä kokonaisuus.






Jälkiruoaksi mansikoita ja marenkia. Mousse paahdetusta valkosuklaasta, tuoreita mansikoita ja mansikkasorbettia. Olenkohan koskaan syönyt näin hyvää jälkiruokaa? Tuskin.






Tänne tullaan vielä useasti. Hinnat on kohtuulliset, laatu korkeaa ja miljöö houkutteleva. Minä ihastuin. Suosittelen lämpimästi kaikille! Museo on avoinna kesäkauden jokaisena päivänä klo 10-18. Ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä luulen, että vilkkaana päivänä pöydät on melko suosittuja.































Ravintola Göstassa järjestetään syksyllä Food Camp Finland tapahtuma, joka yhdistää ruoan, viinin ja taiteen. Pohjoismaiset ja kotimaiset huippukeittiömestarit kokoontuvat taidemuseo Göstalle kokkaamaan ja keskustelemaan. Food Camp Finland järjestetään 28.-30.8. Serlachius-museossa Mäntässä.