perjantai 29. elokuuta 2014

Ruoan ja taiteen rakkaustarina - Food Camp

Vuoden maukkain ja kiinnostavin ruokatapahtuma on käynnissä. Mäntän taidekaupungissa sijaitseva Taidemuseo Gösta tarjoaa tänä viikonloppuna iloa, elämyksiä ja nautintoja taiteen ja ruoan ystäville. Kolme päivää kestävä Food Camp -ruokatapahtuma (28-30.8.) alkoi torstaina näyttävästi auringon kera.

Food Camp- ruokatapahtumassa on tarjolla mestarikokkien menuita, suomalaisen ruoan parhaita makuja ja upeita nautintoja taiteen ja ruoan parissa. Kaiken takana on keittiömestari Pekka Terävä, joka on Michelin-ravintola Olon ravintoloitsija ja mm. vuoden 2014 Kokkien kokki.

Iltaisin järjestetään illallistapahtuma, jossa yhdeksän huippukeittiömestaria (meiltä ja maailmalta) valmistaa yhdeksän ruokalajin menuun. Tapahtumassa on mukana mm. Michael Björklund, Matti Jämsén, Henry Tikkanen, Heikki Liekola, Sturla Birgisson Islannista ja tietenkin Pekka Terävä.

Jokaiselle päivälle on luvassa myös kiinnostavia päivätapahtumia. Mestarikokkien ruokademoja Kivijärvisalissa, keskustelua, Valrhonan suklaamaistaisia, tuottajia sekä ulkotapahtuma, jossa on tarjolla Weberin grilliherkkuja. Päivätapahtumasta ei tarvitse poistua nälkäisenä.













































Näiden herkkujen ja mestareiden seurassa olisi mielellään viihtynyt pidempäänkin. Pari tuntia päiväohjelman parissa tarjosi loistavan ohjelman, mielenkiintoisia keskusteluja ja herkullista ruokaa. Ruokademot antoivat esimakua illan menusta. Lautaselta löytyi mm. maa-artisokkaa monessa muodossa, kirjolohta, sieniä, ankkaa ja laavaleipää. Ulkotapahtumassa on tarjolla maistiasia ja runsas lounas grilliherkuista salaatin kera.

Pekka Terävä on toiminut ravintola-alalla 30 vuotta. Monessa liemessä keitetty kokki on Food Camp -ruokatapahtuman parissa ihan liekeissä. Mieletön rakkaus ruokaan näkyy kauas. Pekka Terävästä huokuu intohimo ja tekemisen meininki! Idea uudenlaisesta ruokatapahtumasta syntyi vuosi sitten. Serlacius museo on loistava paikka ruokatapahtumalle, jossa yhdistyy suomalainen luonto ja raaka-aineet, taide-elämykset ja huippukokkien innostus.

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Rapeaa granolaa ja sirkushuveja

Aurinkoiset terveiset Tampereelta! Vauvasirkuskoulutus on mainio tapa viettää viikonloppua. Aurinkoa, naurua ja iloisia vauvoja, niistä on tämä viikonloppu tehty.

En ole perinteisen myslin ystävä, mutta tähän paahdettuun granolaan jää helposti koukkuun. Sekoituksen voi tehdä niistä aineksista mitä kaapista sattuu löytymään. Kookospalmusokeri ei kuulu meikäläisen vakiovarustukseen, mutta kesän jäljiltä sitä löytyi kaapista. Sen voi korvata toisella (mielellään tummalla) sokerilla.









GRANOLA

4 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl cashewpähkinää
1 dl pekaanipähkinää
1½ rkl kookospalmusokeria
½ dl kookosöljyä
ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Rouhi pähkinät karkeasti ja lisää pähkinärouhe kaurahiutaleiden joukkoon. Mausta seos kookospalmusokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon kookosöljy (juoksevassa muodossa) ja sekoita seos tasaiseksi.

Levitä seos uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 20-30 minuuttia. Sekoita massaa muutaman kerran paahtamisen aikana. Granola muuttuu uunissa kullankeltaiseksi, se myös palaa herkäsi, joten ole tarkkana!

Nauti granola tuoreiden marjojen ja jogurtin kera. Banaani tuo mukavaa makeutta kokonaisuuteen.




video



perjantai 22. elokuuta 2014

Kinkku-vuohenjuusto quiche

Ilmojen viilentyessä hellan ja uunin ääressä viihtyy taas entiseen malliin. Tämä kinkku-vuohenjuusto quiche on niiltä ajoilta kun saatiin nauttia lypsylämpimästä vuohenmaidosta. Piirakan täytteessä on kinkun ja kevätsipulin lisäksi vuohenmaitoa ja pehmeää vuohenjuustoa. Itse vuohenmaito on maultaan melko mieto, joten jos kaipaa enemmän makua niin vuohenjuuston määrää kannattaa lisätä. Tässä maku on tunnistettavissa, mutta ei puske läpi, joten tämä sopii mainiosti myös tottumattomalle.









KINKKU-VUOHENJUUSTO QUICHE

Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
tilkka vettä

tai käytä valmista piirakkapohjaa

Täyte:
80 g palvikinkkua
2 kevätsipulia varsineen
2 dl vuohenmaitoa
80 g pehmeää vuohenjuustoa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä

Nypi hieman pehmennyt voi ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina pakattavaan muotoon ja kääri kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Levitä taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte hienontamalla palvikinkku ja kevätsipulit. Laita vuohenmaito ja vuohenjuusto kattilaan. Lämmitä vuohenmaitoa sen verran, että vuohenjuusto sulaa maidon joukkoon. Ota kattila pois liedeltä, mausta ja sekoita kananmunat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen. Kaada maito-juustoseos täytteiden päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.