keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ruisvohvelit mustikoilla ja sitruunajogurtilla

Kansainvälinen vohvelipäivä (25.3.) on oiva ajankohta palata tänne blogin pariin. Meidän perheeseen syntyi tammikuussa ihana, iloinen tyttövauva.

Pieni herkutteluhetki keskellä viikkoa maistuu oikein hyvältä. Jostain kumman syystä vohveleita tulee nautittua useimmin makealla kuin suolaisella täytteellä. Ja näin myös tälläkin kertaa. Perinteinen vohvelitaikina sai joukkoon kauhallisen ruisjauhoja. Ruisvohvelit saivat pinnalle lemon curdilla maustettua jogurttia ja mustikoita. Näillä kelpaa herkutella. Hyvää vohvelipäivää!















RUISVOHVELIT (10 kpl)

2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja (tai ohrajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
50 g voita

tarjoiluun:
pakastemustikoita
200 g kreikkalaista jogurttia
2-3 rkl lemon curdia

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle hieman rypsiöljyä tai voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista. Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kauniin ruskeita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.

Tarjoile vohvelit lemon curdilla maustetun jogurtin ja mustikoiden kera.

6 kommenttia:

  1. Voi.. ♥ Onnea perheenlisäyksestä!!!
    Ja kovin on herkullisen näköisiä nuo vohvelit, *slurps* Taidan ottaa ohjeen ylös ja testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vohvelit ja marjat on kyllä melkoisen maukas makupari :)

      Poista
  2. Onnea ja tervetuloa maailmaan uusi perheenjäsen. Ja ihanat ruisvohlut!

    VastaaPoista