torstai 9. huhtikuuta 2015

Haukipihvit

Kevät on parasta aikaa haukipullille ja -pihveille. Hauki on maultaan herkullinen ja hinnaltaan melko edullinen kala. Poistan fileistä ainakin suurimmat ruodot ennen kuin laitan lihamyllyn laulamaan. Muutamat ruodot ei haittaa kun fileet jauhaa lihamyllyssä.

Verkkokalastuskausi on tältä erää ohi ja viimeiset hauet päätyivät pihveiksi. Samalla pääsi testiin ihastuttava Sydänruokaa-keittokirja. Kirja sisältää kauniiden kuvien lisäksi paljon hyviä ja melko yksinkertaisia ohjeita. Ja tietenkin sydänystävällisesti.

Tapani mukaan käytän kalapulliin/-pihveihin kermaa melko runsaasti. Mutta se on ihan turhaa, sillä herkullisia niistä tulee vähemmälläkin. Pihvejä kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen annos sillä tarvittaessa niitä voi myös pakastaa.




 



KALAPIHVIT 4:lle

500 g kalafileetä, esim. puolet haukea ja puolet lohta
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua rosepippuria
ripaus valkopippuria
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 sipuli
2 kananmunaa
1 dl kermaa tai kermaviiliä
2 rkl perunajauhoja

öljyä paistamiseen

Jauha paloitellut kalapalat tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai lihamyllyssä. Lisää suola, pippurit ja tilli.

Kuori ja hienonna sipuli ja pehmitä silppua hetki esimerkiksi vesitilkassa mikrossa. Lisää sipulisilppu, munat, kerma ja perunajauhot kalamassaan ja sekoita tasaiseksi.

Paista taikina pihveiksi kevyesti öljytyssä lettupannussa. Voit myös kypsentää pihvit uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

2 kommenttia:

  1. Oi, haluaisin syödä tätä hetimmiten! Kotiuduin vasta muista maisemista ja nyt tekisikin kokata ja syödä kaikkea!

    VastaaPoista