torstai 2. huhtikuuta 2015

Kananmunien värjääminen

Pääsiäispöydän värikkäät kananmunat syntyvät helposti kotikonstein. Kananmunat keitetään normaaliin tapaan lisäten joukkoon etikkaa ja väriä antavaa ainetta. Lapset tykkää näistä!Laita kananmunat kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä niin paljon, että munat peittyvät täysin. Lorauta joukkoon hieman etikkaa ja valitse väriä antava aine.

Esimerkkejä värivaihtoehdoista:

Keltainen: kurkuma, curry tai keltasipulin kuoret
Vihreä: pakastepinaatti
Sininen: mustikka, marja-aronia
Vaaleanpunainen: säilykepunajuuren liemi, puolukka
Ruskea: pikakahvi

Kuumenna keitinvesi kiehuvaksi ja keitä munia kevyesti poreillen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna kananmunien jäähtyä keitinvedessä.

Lopullinen värisävy riippuu siitä miten paljon keitinvedessä on käytetty väriainetta. Etikka parantaa värin tarttumista ja pitää kuoren ehjänä. Etikan maku ei tartu kananmuniin.

2 kommenttia:

  1. Onpa suloisia ja ennen kaikkea kauniin värisiä munia! Ja kiva, että niihin ei tarvita elintarvikevärejä. Sipulin kuorilla meilläkin on kananmunia värjätty pääsiäisenä, mutta nämä muut olivat uusia. Täytyy pistää korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Munien värjäys oli kyllä hauskaa puuhaa. Varsinkin siinä vaiheessa kun erivärisiä aineksia sekoiteltiin keskenään, jotta saatiin jotain ihan muuta väriä. Testaaminen jatkuu taas vuoden päästä :)

      Poista