perjantai 8. toukokuuta 2015

Lehtikaali-vuohenjuustopizza







Törmäsin vasta viime viikolla lähikaupassa kotimaiseen ruukussa kasvatettuun lehtikaaliin. Varpion Puutarhan lehtikaali poikkeaa jonkin verran tavallisesta lehtikaalista. Ruukussa kasvatettu lehtikaali on rakenteeltaan paljon pehmeämpi mitä tavallinen eikä se ole lainkaan puisevaa. Se on niin ihana, että sitä voi napsia suuhun noin vain. 

Perjantain kunniaksi lehtikaalit päätyivät vuohenjuuston kanssa pizzaan. Tähän makupariin ei tarvitse pettyä koskaan. Henri Alenin Vuoden keittokirja saapui sopivasti, joten poimin kirjasta vinkit toimivaan pizzapohjaan. 







LEHTIKAALI-VUOHENJUUSTOPIZZA
1 iso tai 2 pientä

TAIKINA:
1½ dl lämmintä vettä
20 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
noin 3½ dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
2 ruukkua lehtikaalia tai 150g tavallista lehtikaalia
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl juustoraastetta
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl hunajaa
½ tl suolaa

Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon hiiva, suola ja oliiviöljy. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon. Käytä vaivaamiseen yleiskonetta tai vaivaa käsin noin 12 minuuttia. Taikina on valmista, kun siihen koskettaa sormella, eikä sormeen enää tartu mitään. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puoli tuntia lämpimässä paikassa.

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää kaali ja paista kunnes kaali on pehmennyt. Mausta hunajalla ja suolalla ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita juustoraaste jäähtyneen kaalipaistoksen joukkoon.

Vaivaa taikinaa vielä hieman ja kauli se jauhojen avulla ohueksi. Levitä taikinapohjan päälle lehtikaalitäytettä. Lisää pintaan vuohenjuusto.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen niitä ruukkulehtikaaleja kaupassa katsellut, mutta en ole vielä ostanut. Pitänee kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Molemmissa lehtikaalilajeissa on puolensa :) Tavallista kotimaista lehtikaalia ei taida saada tuoreena tähän aikaan vuodesta, joten pisteet tälle ruukkuversiolle siitäkin :)

      Poista