sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Mansikkajäätelö






Nyt on hyvä aika tyhjätä pakastinta ja keittää mm. hilloja pakastemarjoista. Hilloraita itse tehdyn jäätelön (tai jogurtin) seassa maistuu niin mansikalta! Ohjeesta poiketen hillon voi halutessaan sekoittaa jäätelömassan joukkoon ennen kuin seos jäädytetään jäätelökoneessa. Ihanaa äitienpäivää!












MANSIKKAJÄÄTELÖ
(valmista jäätelöä reilu litra)

5 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
6 keltuaista
1 dl sokeria
1 vaniljatanko

MANSIKKARAITA:
noin 200g mansikoita (pakaste)
½ dl (hillo)sokeria

Laita hieman sulaneet mansikat kattilaan. Lisää sokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä. Hillon voi ajaa sauvasekoittimella soseeksi.

Halkaise vaniljatanko. Kuumenna kermamaito ja vaniljatanko kattilassa. Ota pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna hautua 10-15 minuuttia. Poista vaniljatanko.

Sekoita keltuaiset ja sokeri vesihaudeastiassa. Kaada päälle hieman jäähtynyt kermamaito ja saosta vesihauteessa koko ajan hyvin vatkaten. Jäähdytä hyvin heti saostumisen jälkeen.

Jäädytä kylmä seos jäätelökoneessa sekoittamalla.

Kaada jäätelömassa ja mansikkahillo vuorotellen pakastimen kestävään vuokaan. Säilytä hyvin peitettynä pakastimessa. Jäätelö säilyy hyvä pakastimessa muutaman viikon.


2 kommenttia:

  1. Oi, kuinka kauniita kuvia! Maistuisi mullekin, mutta en tainnut viime kesänä käydä mansikassa (torilla) :D.

    VastaaPoista
  2. Nooh, tänä kesänä kannattaa poiketa mansikassa :)

    VastaaPoista