maanantai 4. toukokuuta 2015

Suomalainen suosikkikasvis - kurkku 

Kurkku on ihmeellinen raaka-aine, sillä se maistuu lähes kaikille. Se on kevyt, raikas ja terveellinen kasvis. Kurkku sisältää paljon kuitua ja k-vitamiinia. Terveydelle parhaat ainesosat sijaitsevat kurkun kuoressa, joten kurkku kannattaa nauttia aina kuorineen. Kuoren sisältämä pii edistää ihon hyvinvointia ja vahvistaa kynsiä ja hiuksia - eli hyvää ja terveellistä!

Kurkku on sellaisenaan niin maukas ja raikas kasvis, ettei se kaipaa jalostusta maistuakseen hyvältä. Mutta hölskykurkut jos mikä maistuu kesäisen raikkaalta ja kuuluu kesään. Kevyesti etikkainen kurkkusalaatti sopii jokapäiväiseen käyttöön, mutta erityisen kivalta se maistuu kalaruokien kanssa ja esimerkiksi täytetyn patongin välissä.

 


 

Pääsin Blogiringin kautta mukaan Kauppapuutarhaliiton kampanjaan. Kampanja on ollut käynnissä muutaman viikon ja se jatkuu pitkälle kesään. Raaka-aineet vaihtuvat viikottain. Nyt on vuorossa kurkku.
Sirkkalehtimerkki takaa, että tuote on sataprosenttisesti kotimainen. Vain tähän merkkiin voit luottaa, jos haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita. Ostamalla kotimaisia vihanneksia tuet kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia. 
 


HÖLSKYKURKUT

1 tuore kurkku (2-3 avomaankurkkua)
1 tl suolaa
3 tl sokeria
1 tl Rajamäen etikkaa
tillisilppua

Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi lasipurkkiin mandoliinia tai juustohöylää apuna käyttäen. Ripottele suola ja sokeri päälle sekä lisää etikka. Sulje kansi ja hölskytä purkkia minuutin ajan, niin että kurkuista irtoaa neste.

Lisää tuoretta tilliä. Sekoita. Säilytä hölskykurkut kylmässä.

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto

4 kommenttia:

 1. Hölskykurkut, mummonkurkut, kesäetikkakurkut... Rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä helppo herkku saa kyllä pisteitä myös tästä lempinimien määrästä :)

   Poista
 2. Mielettömän kauniit ja raikkaat kuvat :)

  Kurkku <3 se on kyllä yksi niistä raaka-aineista jota on aina jääkaapissa, niin hyvää! eniten pidän kurkkusalaateista ja itsetehdyistä suolakurkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista, Anne! Meillä menee kurkku päivässä ja joskus enemmänkin. Kamala puutostila iskee jos kurkku pääsee loppumaan! :)

   Poista