perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pihviperjantai

Edullinen, kevyt ja maukas - trendikäs kukkakaali. Viikonlopun kunniaksi grillissä tirisee kukkakaalipihvit!






Nyt rikotaan rajoja! Kukkakaalini on päätynyt aikaisemmin perinteiseen gratiiniin, pyreeseen tai sellaisenaan suuhun, mutta nyt kukkakaalista tuli grillipihvi. Ihan suin päin en lähtenyt kokeilemaan grillaamista, mutta lukuisat kehut tuosta herkusta innostivat testaamaan.

Grillattu kukkaalipihvi on herkullinen ja maukas. Se maistuu vannoutuneelle lihansyöjällekin, testattu on! Kypsennetty kukkakaali on melko miedon makuinen, joten pihvit kaipaa reipasta maustamista. Käytin mausteena mm. savupaprikajauhetta ja chilihiutaleita, ne voi tarvittaessa korvata tavallisella paprikajauheella.







KUKKAKAALIPIHVIT

1 iso tai 2 pienempää kukkakaalia
½ dl rypsiöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
½ limen mehu
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
tuoretta korianteria

Revi kukkakaalista lehdet. Viipaloi kukkakaali (noin 1,5 cm:n) viipaleiksi siten, että viipaleet pysyvät kasassa kantaosan avulla. Päätypalat voi popsia sellaisenaan.

Sekoita öljy, hienonnettu valkosipuli, hunaja ja limen mehu keskenään. Sivele öljyseosta kukkakaalipihvin pintaan. Yhdistä suola, savupaprika ja chilihiutaleet. Ripottele mausteseosta pihvien pintaan. Grillaa tai paista pihvejä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele öljyseos myös toiselle puolelle, mausta ja paista. Käännä varovasti. Pihvit ovat valmiita kun ne on hieman pehmentyneet.

Hienonna päälle hieman korianteria ja nauti!

1 kommentti:

  1. Loistoidea, nyt tiedän mitä spesiaalia grillata innokkaalle yksivuotiaalle juhannuksena :)

    VastaaPoista