tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raparperimehu






Puutarhan kesä alkaa raparperista. Hyvällä kasvupaikalla raparperin sato on niin runsas, että siitä riittää myös jaettavaksi. Raparperikimppu ei ole mikään vaatimaton lahja, itse ainakin iloitsen kovasti tuosta kimpusta kun omat raparperit ei vieläkään kasva kovin tuottoisasti.

Raparperimehusta on tullut alkukesän blogihitti, eikä suotta! Se on kesän paras ja helpoin hellejuoma. Punaiset varret antavat mehulle kauniin värin. Lisäsin vielä raparperin joukkoon kourallisen vadelmia, nam!






RAPARPERIMEHU

1 l raparperia (kuorineen paloiteltuna)
(1 dl vadelmia)
2 l vettä
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Pese raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Pane raparperipalat, vadelmat ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Jäähdytä juoma haaleaksi. Siivilöi seos, mielellään sideharson läpi. (Jäljelle jäänyt raparperimassa kannattaa käyttää piirakkaan.) Lisää siivilöityyn juomaan sokeri sekä sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.

Kaada mehu puhtaisiin pulloihin ja anna tekeytyä viileässä yön yli.

Laimenna raparperimehu vedellä tai kivennäisvedellä ja nauti kylmänä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä upeasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku, tämä on kyllä hyvää! :)

      Poista
  2. Kiitti ohjeesta, mukavan helppo ja heti meni kaksi pulloa parempiin suihin :)

    VastaaPoista