tiistai 16. kesäkuuta 2015

Suussa sulava suklaajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Vaahdota kerma, yhdistä aineet ja pakasta - helppoa! Jäätelön valmistaminen ei ole enää välineistä kiinni. Samettinen itsetehty jäätelö syntyy kolmesta raaka-aineesta. 






Puheet lämpimästä alkukesästä antoi jäätelöunelmille siivet. Jäätelöunelmia ja unelmajäätelöä - nautittu on, mutta ne helteet vielä puuttuu. Tämä historiallisen kylmä alkukesä saisi muuttua jo hieman kesäisempään suuntaan.

Täydellinen suklaajäätelö syntyy kolmesta raaka-aineesta, eikä jäätelön valmistamiseen tarvitse jäätelökonetta. Tämän helpon jäätelön mahdollistaa kondensoitu maito. Jäätelöpohjaa (kermavaahto + kondensoitu maito) voi maustaa oman maun mukaan, mutta suklaan ystävänä sulatin joukkoon levyllisen taloussuklaata. Kondensoitu maito on makeaa, joten jäätelömassaan ei tarvitse lisätä sokeria.



SUKLAAJÄÄTELÖ
noin 1½ litraa

5 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
200 g taloussuklaata

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa useasti sekoittaen. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito suoraan purkista keittämättä ja kääntele varovasti sekaan. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita hyvin.

Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan. Laita kansi päälle tai peitä kelmulla. Laita jäätelö pakastimeen yön yli. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Vinkki! Käytän itsetehdyn jäätelön pakastamiseen pahvista paistovuokaa. Se kestää hyvin pakastamisen ja vuoka on kaunis pöydässäkin.

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kondensoitu maito tekee kotijäätelön valmistuksesta vähän liiankin helppoa :)

      Poista
  2. Moikka, kiitos mahtavasta jäätelövinkistä!! Toimisikohan ohje hyvin, jos korvaisi osan suklaasta esim. keksinmurusilla, mitäs luulet ? -Vilma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vilma! Keksimuruset on hyvä idea! Tuon suklaan voi korvata kokonaan tai osittain haluamallaan makuaineella. Voit myös ripotella keksimuruja valmiin jäätelön päälle! :)

      Poista
  3. Onnistuin sitten jotenkin tupeloimaan tämän reseptin kanssa kun sulatettu suklaa ei kunnolla sekoittunut vaahdon sekaan.. Jäätelöstä tuli siis 'stracciatellaa', joka oli tosi hyvää ja vielä parempaa mansikoiden kera :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Mistähän moinen olisi johtunut. Olisikohan lämpötilaerot olleet jostain syystä liian korkeat. Muuta en keksi. Mutta varmasti hyvää myös tuo stracciatella :)

      Poista
  4. Taisi oma sulatettu suklaa mennä jo kylmän puolelle, olisi ehkä sekoittunut paremmin hieman lämpimänä...? Varsinaista keittiökemiaa :) mutta hyvää oli ja eilen tuunasin uuden jäätelöerän, jossa mukana myös mascarponea ja lakritsisiirappia... Nam!

    VastaaPoista