lauantai 25. heinäkuuta 2015

Helpot mustikkamuffinit kardemummalla












Kauden ensimmäiset mustikat on nyt poimittu ja leivottu. Mökkiolosuhteissa on hieman tingitty herkuttelusta, sillä lähes kaikki leivontavälineet on kotona. Näihin muffineihin riittää apuvälineiksi kulho, mitta ja puuhaarukka. Taikinaa ei tarvitse vatkata, silti muffinin rakenteesta tulee ihanan mehevä.


MUSTIKKAMUFFINIT
9-10 kpl

3 ½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl voisulaa
2 dl mustikoita


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita puuhaarukalla. Lisää loput aineet, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa. Lisää viimeisenä mustikat varovasti nostellen.

Jaa taikina paperivuokiin muffinipellille lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.

Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia kunnes ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti