torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesäkoti

Pata porisee perheineen muutti CityTorppariksi keskelle Helsinkiä. Tarkemmin sanottuna Korkeasaaren naapuriin, Mustikkamaalla sijaitsevaan Syötävän Puistoon. Meille tarjottiin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä nauttimaan kauniin torpan ilmapiiristä keskellä kaupunkia.


Syötävän Puiston perustaminen Helsinkiin Mustikkamaan virkistysalueelle on kokeellinen hanke, jonka tavoitteena on monipuolistaa ja syventää kaupunkilaisten ympäristösuhdetta sekä avata erilaisia näkökulmia kaupunkikulttuurin kehittämiseen. Tarkoituksena on innostaa erilaisia ryhmiä puiston käyttäjiksi ja kehittäjiksi talkoo-periaatteella.

Syötävä Puisto on kaikille kaupunkilaisille avoin puutarha. Puisto tarjoaa moniaistisen luontokokemuksen makuineen, tuoksuineen ja väreineen. Syötävään puistoon on istutettu hedelmäpuita ja marjapensaita, joiden sadosta kuka tahansa saa nauttia. Puiden väleissä kasvatetaan vihanneksia ja yrttejä moneen makuun.

Tiistaisin Syötävän Puistossa pidetään tiistaitalkoot. Illan aikana hoidetaan yhteisiä kasvimaita, marjapensaita ja hedelmäpuita. Tiistaitalkoissa jaetaan sen hetkistä satoa osallistujien kesken. Talkoisiin voi liittyä pitkin iltaa ja puistoon voi tulla myös tutustumismielessä.

CityTorpparina me saadaan osallistua Syötävän Puiston toimintaan. Meille on jopa perustettu oma kasvimaa torpan nurkalle. Heinäkuun aikana tutustumme Helsinkiin ja nautimme tästä hienosta mahdollisuudesta päästä osaksi Maaseudun Sivistysliiton hanketta, joka pyrkii lähentämään maaseutua ja kaupunkia. CityTorpparia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Poiketkaa, niin tavataan!

2 kommenttia:

  1. Näyttää hienolta projektilta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Ei tarvinnut kauaa miettiä kun nähtiin CityTorpparin hakuilmoitus :)

    VastaaPoista