lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesän helpoin jäätelökakku






Tarjosin ystävälle itse tehtyä suklaajäätelöä ja hän siinä tuumasi, että tästähän saisi tehtyä myös jäätelökakun. Siitä se ajatus sitten lähti. Digestive-keksipohja, helppo jäätelömassa ja päälle hilloa tai tuoreita marjoja - kesän helpoin jäätelökakku on valmis!

Ohjeesta tulee kaksi normaalin kokoista (noin 24 cm) kakkua tai kolme pienempää. Keksipohja kannattaa painella mahdollisimman ohueksi. Mitä paksumpi pohja, sen vaikeampi sitä on leikata. Jos kaksi tai jopa kolme kakkua on liikaa, puolita pohjan ainekset ja valmista vain yksi jäätelökakku. Puolikkaasta jäätelömassasta valmistuu samettista vaniljajäätelöä kuin itsestään.

Kakun voi kuorruttaa tuoreilla marjoilla tai päälle voi keitellä hillon. Hilloon kannattaa käyttää mahdollisimman vähän sokeria, sillä tuo jäätelömassa on jo itsestään tarpeeksi makeaa.

Mansikkahillo (yhdelle kakulle)

reilu 2 dl (pakaste)mansikoita
½ dl vettä
2 rkl hillosokeria

Mustikka-kardemummahillo (yhdelle kakulle)

2 dl (pakaste)mustikoita
½ dl vettä
2 rkl hillosokeria
½ tl kardemummaa

Kuumenna vesi ja (puolisulaneet) marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.

Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.






JÄÄTELÖKAKKU
12-16:lle

pohja:
400 g digestive-keksejä
150 g voita

jäätelömassa:
1 prk kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
½ tl rouhittua vaniljatankoa tai yhden vaniljatangon sisus

viimeistelyyn:
tuoreita marjoja tai hilloa (hillo ei saa olla liian makeaa)


Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Jos omistat reunakalvoja ja haluat käyttää sellaista, laita sekin vuokaan tässä vaiheessa.

Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella tai surauta paloitellut keksit sauvasekoittimella. Jatka kunnes keksit ovat hajonneet hienoksi muruksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kattilassa.

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla. Siirrä pohjat jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon keittämätön kondensoitu maito, tuorejuusto ja vaniljarouhe. Sekoita hyvin. Kaada jäätelömassa keksipohjien päälle ja pakasta. Massa jäätyy noin neljässä tunnissa, mutta jäädytä mieluiten yön yli.

Ota jäätelökakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai hillolla. Kakku säilyy pakastimessa noin viikon.

2 kommenttia:

  1. Nonnii, tässä on jäätelökakku mun makuun! Ei tartte mitään koneita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä helpot jäätelöt on kyllä ihania ja koukuttavia! :)

      Poista