torstai 30. heinäkuuta 2015

Kuha Skagenröra




Skagenröra on klassinen ruotsalainen rapusalaatti, joka sopii erinomaisesti kalan ja perunoiden kanssa tarjottavaksi.

Kalaruokia on turha ujostella. Kuhasta ja ahvenesta syntyy maukasta kesäruokaa pienellä vaivalla. Näin kesällä kalan kaveriksi riittää helppo kastike/lisäke ja uudensadon perunat. Kuha- ja ahvenfileistä tarvitsee poistaa vain ruotorivi, jonka jälkeen ne ovat valmiita pannulle.





KUHA SKAGENRÖRA
4:lle

4 kuhafilettä
reilu pala kuivahtanutta vaaleaa leipää
voita paitamiseen

katkarapusalaatti:
noin 400 g katkarapuja
150 g ranskankermaa
1-2 tl dijon-sinappia
reilusti hienonnettua ruohosipulia

Valmista ensin katkarapusalaatti. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Anna makujen tasoittua hetki kylmässä.

Murenna kuivahtanut leipä hienoksi muruksi. Poista kuhafileistä ruodot. Pyörittele fileet leipämuruissa molemmin puolin. Paista kuhafileet pannulla voissa noin 1 minuutti/puoli tai kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoa lisänä uudensadon perunoita.

10 kommenttia:

  1. Tämä yhdistää kaksi lempiruokaani kuhan ja skagenin, ei voi olla pahaa, ei. Oletko koskaan testanut skagenissa piparjuurta, se antaa ihanasti potkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Piparjuuri on kyllä ihanaa. Jostain syystä sitä ei kumminkaan tule käytettyä kovin usein. Sen sijainti taitaa olla meidän kaupassa niin pimennossa, että se jää aina huomaamatta eikä näin päädy ostoskoriin muuta kuin tosi tarkoituksella.

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköistä! Hyviä kalaohjeita ei voi olla koskaan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ja helpot kalaohjeet ilahduttaa aina! :)

      Poista
  3. Mahtavan näköinen annos, tuli heti nälkä!

    VastaaPoista
  4. Aah, ihan mun lempiruokaa! Skagenia ei kyllä melkeen mikään päihitä!
    Omaani laitan hieman tomaattipyrettä ja chiliä tai shirachaa. Ihan vaan snadisti makeutta ja potkua tuomaan. Skageniin on varmaan yhtä monta ohjetta, kuin tekijääkin. Sinunkin ohjeesi kuullostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ohjeita on yhtä monta kuin tekijääkin ja lopputulos on aina yhtä herkullinen :)

      Poista
  5. Nam nam!! Tämä vuosi on täällä meidän "lätäkössä" jostain syystä ollut ihan umpisurkea kuhavuosi. Ei olla vielä yhtään kuhaa saatu.... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surkea kuhavuosi tai ainakin kausi se on ollut täälläkin. Toivottavasti syksy tuo kuhat tullessaan :)

      Poista