sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Nyhtölohiburgeri & fenkolisalaatti







Nyhtäminen sen kuin jatkuu. Sweet Paul oli väsännyt burgerin nyhtölohesta ja fenkolisalaatista. Vierastan hieman tuota fenkolia, mutta tässä kohtaa se toimi hienosti ja innostuin siitä niin, että ajattelin napata sen ostoskoriin toistekin.

Uunilohi kypsennetään usein ihan liian kypsäksi, jolloin se on valmista nyhdettäväksi. Nyhtölohi valmistuu siis paljon helpommin ja nopeammin kuin possu ja kana, ne perinteisemmät nyhdettävät.

Hampurilaissämpylän voi kiireessä korvata hyvällä kaupan sämpylällä, mutta suosittelen testailemaan erilaisia itsetehtyjä hampurilaissämpylöitä. Briossisämpylät oli ihania.




















NYHTÖLOHI BURGER JA FENKOLISALAATTI
6:lle

3 rkl sriracha-kastiketta
2 rkl kuivattua timjamia
2 rkl kuminaa
½ rkl suolaa
2 limeä
2 rkl valkoviinietikkaa
rypsiöljyä
1 kokonainen lohifilee (1-1½ kg)
1 pieni fenkoli, ohuina viipaleina
½ sitruunan mehu
6 hampurilaissämpylää
BBQ-kastiketta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Sekoita sriracha, timjami, kumina, suola, (1) limen mehu ja valkoviinietikka keskenään.

Aseta lohi voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Levitä mausteseos tasaisesti lohen pintaan.
Kypsennä lohifilee 175-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia (paistoaika riippuu fileen koosta).

Huuhdo ja viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Purista fenkolin joukkoon limen ja sitruunan mehut ja mausta suolalla.

Halkaise hampurilaissämpylät ja laita väliin salaattia, kurkkua, nyhtölohta, fenkolisalaatti ja BBQ-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti