lauantai 4. heinäkuuta 2015

Puolukkajäätelö

Sujautin puolukkavanukkaat jääkaapin kautta pakastimeen ja sieltä suuhun! Niin helppoa ja niin hyvää!










Unelman pehmeä ja kermainen posset on brittiläinen kirpsakka vanukas. Posset valmistuu todella nopeasti ja helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Alkuperäinen posset tehdään sitruunasta, mutta siihen voi hyvin käyttää myös kotimaisia happamia marjoja kuten puolukkaa.

Kaipasin viilennystä hellepäivään ja sujautin hyytyneet puolukkavanukkaat pakastimeen jäätelötikun kera. Tästä puolukkajäätelöstä tuli sopivan happama hellepäivän viilentävä herkku! Sokerin määrää voi itse säädellä omaan makuun sopivaksi.






PUOLUKKAJÄÄTELÖ
6-8:lle

2-3 dl (pakaste)puolukoita
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria

Kuumenna kerma ja sokeria kattilassa ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Kaada kuuma kermaseos puolukoiden päälle, sekoita ja survo puolukoiden rakenne rikki. Seoksen voi halutessaan siivilöidä.

Kaada seos jäätelömuotteihin tai pieniin kertakäyttömukeihin ja anna jähmettyä noin tunti jääkaapissa. Paina hyytyneisiin vanukkaisiin jäätelötikut ja siirrä pakastimeen jäätymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti