torstai 23. heinäkuuta 2015

Sesonkisalaatti





Syksyn sadonkorjuuseen on vielä aikaa, nyt nautitaan harvennuksen hedelmistä. Syötävän Puiston talkoissa harvennettiin tiistaina muun muassa porkkanarivejä. Se on aina yhtä ihanaa puuhaa. Erityisesti siinä vaiheessa kun työ on valmis ja on aika nauttia raikkaat, nuoret porkkanat parempiin suihin.

Porkkanat voisi hyvin popsia sellaisenaankin, mutta yhdistämällä naattiporkkanat muihin sesonkiherkkuihin saa aikaan helpon ja kevyen salaatin. Päälle hieman balsamiviinietikkaa, öljyä ja ripaus suolaa - muuta ei tarvita.









SESONKISALAATTI

1 pieni kurkku
½ kukkakaali
1 nippu naattiporkkanoita
salaattia
retiisejä
herneitä
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

kastike:
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa


Pese vihannekset hyvin. Leikkaa kurkku pitkittäin tai poikittain siivuiksi. Halkaise porkkanat. Viipaloi retiisit ja kukkakaali ohuiksi siivuiksi. Laita paloitellut vihannekset kulhoon, lisää joukkoon myös salaatti.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike vihannesten joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla.

Jos valmistat sesonkisalaatin etukäteen niin säilytä salaatti kylmässä ja lisää valmiiksi sekoitettu kastike vasta juuri ennen tarjoilua.



4 kommenttia: