perjantai 10. heinäkuuta 2015

Varhaisporkkanasalaatti







Porkkanat on nyt parhaimmillaan. Ei sillä, että porkkanassa joskus jotain vikaa olisi. Nykyisin kotimaista porkkanaa saa jo lähes ympäri vuoden. Nuoren ja vanhan porkkanan välillä on kumminkin huima ero. Varhaisporkkanan raikkaasta mausta olisi ihana nauttia pidempääkin.

Ohjeen porkkanat on peräisin kaupasta. Syötävän Puiston porkkanat sai jäädä vielä kasvamaan. Sen sijaan ohjeen kevätsipulit poimin suoraan pihamaalta.

Paistetut porkkanat toimivat lisukkeena lihalle ja kalalle. Tästä varhaisporkkanasalaatista saat muutakin kuin lisukkeen kun lisäät joukkoon keitettyjä spelthelmiä, lehtikaalia ja fetaa.


VARHAISPORKKANASALAATTI
4-6:lle

10 varhaisporkkanaa
2 kevätsipulinvartta
tuoretta korianteria
rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
ripaus suolaa
puristettua sitruunamehua

Pese porkkanat huolellisesti. Kiehauta vesi kattilassa, lisää porkkanat ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä. Pilko porkkanat 2-3 palaan.

Lisää pannulle öljy, kurkuma, juustokumina ja porkkanapalat. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää hienonnettu kevätsipuli ja purista joukkoon hieman sitruunamehua. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa esimerkiksi kalan lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Kesäporkkanat on parhaita. Omalta maalta saa kesälajiketta odottaa vielä pitkän tovin (jos saan loputkin rivit kitkettyä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt voi nauttia torilta/kaupasta ostetuista kesäporkkanoista. Ne oman maan solakat, töyhtöpäiset naattiporkkanat ovat täydellisiä juuri silloin kun on niiden aika :)

      Poista