tiistai 18. elokuuta 2015

Kantarellikastike

Suomen kesä on kaunis, lyhyt ja arvaamaton. Kostea heinäkuu kiihdytti sienien kasvua ja loi odotuksia runsaasta sienisadosta. Kunnes sitten elokuun myötä sateet ovat tauonneet ja sienet kuivuvat kasaan. Onneksi kumminkin on paikkoja joissa kasvuolosuhteet ovat vielä hyvät ja sieniä pukkaa pintaan.

Meillä on muuten käynnissä sienikoirien koulutus. Katsotaan kuka löytää ensimmäisen sienen luonnosta koulutuksen päätyttyä. Onko se kääpiösnautseri, lagotto vai emäntä? Se jää nähtäväksi :)







Helpoin ja herkullisin kantarelliruoka on kantarellikastike. Kastike maistuu perunoiden kera niin lihan kuin kalankin kyljessä.

Vinkki! Tilkka jallua viimeisteleen sienikastikkeen. Lisää alkoholi sienien paistuessa. Alkoholi haihtuu kuumentaessa, joten jallusta jää jäljelle vain aromi.


KANTARELLIKASTIKE
2:lle

½ l kantarelleja
1 pieni sipuli
1 rkl voita
2 dl kermaa
½ tl suolaa

Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli.

Paista sieniä pannulla voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka paistamista vielä hetki kunnes sipuli pehmennyt.

Kaada sekaan kerma ja keitä kastiketta hieman kasaan. Mausta kastike suolalla.

4 kommenttia:

  1. Ainakin lagotot kouluttaa hyvin emäntää: "näethän tuota itsekin että tuossa se on" :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin alkuun ainakin intoa riittää niin veteraanilagotolla kuin emännälläkin. Snautseria kiinnostaa vain namut :)

      Poista