maanantai 24. elokuuta 2015

Kurpitsakeitto




Kauniit ja muhkeat kurpitsat olivat ilmestyneet kaupan vihanneshyllyyn. Kurpitsa on maultaan mieto, joten se maistuu hyvin myös lapsille.


KURPITSAKEITTO 
4:lle

noin 500 g kurpitsan hedelmälihaa (oranssia halloweenkurpitsaa)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
5 dl kasvislientä
½ pkt perinteistä koskenlaskijaa
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
persiljaa


Poista kurpitsasta siemenet ja kuori.

Paloittele kurpitsa, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa voissa.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Sulata joukkoon sulatejuusto ja viimeistele keitto suolalla ja valkopippurilla. Koristele keitto hienonnetulla persiljalla.

Tarjoa paahdetun leivän kanssa

3 kommenttia:

  1. Nyt kun helteet ilmeisesti ihan oikeasti ovat ohi (ei tosin siltä tuntunut tänä aamuna ruuhkabussin kuumuudessa), niin vois ruveta taas miettimään kuumien keittojen syömistä. Kirpeä syyssää suorastaan huutaa nauttimaan jotain kurpitsasta tehtyä, ihana resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viilenevät syysilmat on kyllä ihana syy siirtyä lämmittävien keittojen ja patojen pariin, tykkään! :)

      Poista
  2. Nytpä iski kauhea kurpitsakeittohimo. Täytyy varmaan kaivaa suurella vaivalla pakastimeen haudatut kurpitsakuutiot ja veivata keitto. :D

    VastaaPoista