perjantai 21. elokuuta 2015

Mustikka-banaanijogurttijäätelö








Jäätelökesä sen kuin jatkuu! Mustikka-banaanijogurttijäätelöstä on moneksi. Sillä massan voi ihan hyvin jättää myös ilman jäädytystä ja nauttia smoothiena. Tätä jätskiä on lupa syödä koska vaan aamulla, päivällä tai vaikka illalla. Makeuttajana toimii hunaja ja banaani.


MUSTIKKA-BANAANIJOGURTTIJÄÄTELÖ

5 dl maustamatonta jogurttia
2-3 dl mustikoita
1 banaani
2 rkl hunajaa

Mittaa (jääkaappikylmät) ainekset kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada seos jäätelökoneeseen jä jäädytä massa. Siirrä valmis jäätelömassa hetkeksi pakastimeen ja nauti!

Jos et omista jäätelökonetta, varaa hieman enemmän aikaa ja toimi näin:
- Jäädytä metallinen kulho pakastimessa.
- Sekoita jääkaappikylmät ainekset ja kaada seos jäädytettyyn kulhoon. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 1-2 minuuttia. Tarkista makeus.
- Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
- Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 20 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin.
- Pakastusaika on 2-3 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa. Täysin jäätyneenä massa on niin kovaa ettei sen annostelu onnistu.

2 kommenttia: