torstai 20. elokuuta 2015

Vadelmapiirakka

On taas se aika vuodesta kun vadelmapuskat hehkuvat kauniin punaisina. Laitan lapset illalla nukkumaan ja polkaisen pyörällä metsään. Tunnen itseni välillä ihan höperöksi kun iloitsen puskan seassa metsänantimista. Tänä vuonna vadelmaa on runsaasti! 

Vadelman tuoksu muuttuu huumaavan herkulliseksi uunissa, joten kokeile tätä vadelmapiirakkaa ja ihastu. Haluatko piirakan ilman gluteenia? Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja nauti!















VADELMAPIIRAKKA

pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
250 g maitorahkaa
200 g sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
2-3 dl vadelmia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeria vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele vadelmat piirakan täytteeseen.

Paista piirakka 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

6 kommenttia:

  1. Just ihanasti paistettu piirakka, kun rahka ei ole ottanut yhtään väriä. Tämä aika saa hulluksi. Iltaisin, kun laittaa silmät kiinni, vadelmanpunaista vain vilkkuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että sitä vadelmanpunaista vilkkuu muidenkin silmissä, on se vaan niin ihana marja! :)

      Poista
  2. Ihana piirakka! Sain just mun äidiltä valtavan vadelmalähetyksen ja tätä piirakkaa voisin kyllä testata, en ole sitruunarahkasta muistaakseni mitään koskaan leiponutkaan.
    Mun äiti marjastaa päivät (mitään ei jätetä metsään, ei) ja tekee töitä yöt #yrittäjänarki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunarahkan voi hyvin korvata myös tavallisella tai vaikka vaniljalla maustetulla rahkalla. Itse vaan tykkään niin kovasti sitruunasta ja vadelmasta yhdessä. Nauti vadelmalähetyksestä! :)

      Poista
  3. Vadelmat on ihania, taas! Voisin kauhoa niitä vain sellaisenaan ja niin kauhonkin suoraan puskasta. Ja piirakan päältä ja ja! Edellistä piirakkaa on vielä jääkaapissa, mutta seuraavaksi tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmaan ei kyllästy koskaan. Vaikka vadelmapuskassa käy joka ilta niin vähintään joka toinen vadelma menee suoraan suuhun :)

      Poista